Den franska armén presenterar sina tekniska innovationer i helgen på Defense Innovation Forum

Försvarets innovationsforum

Försvarsdepartementet anordnar varje år Defense Innovation Forum, ett tillfälle att presentera sina senaste innovationer inom krigsmateriel.

Vi kände till Foire de Paris, med dess berömda Lépine-tävling, eller mässorna för videospel. Men under de senaste tre åren har ministeriet för försvarsmakten erbjudit en ny utställningsstil på Espace Champerret i Paris: Defense Innovation Forum. Det finns ingen provsmakning här, FID syftar till att presentera flaggskeppsprojekt som stöds av ministeriet, såsom ett elektroniskt kamouflagesystem för pansarfordon eller en mångsidig pansargenomträngande skottsäker plåtbärarväst. En liten demonstration?

Försvarets innovationsbyrå och forum

Sedan 2018 har FID hållits varje år, runt slutet av november, och samlar flera tusen deltagare. Det är Defense Innovation Agency (AID), placerad under generaldelegaten för försvarsmateriel, som organiserar detta möte för att presentera sina innovationer.

Enligt Florence Parly, minister för försvarsmakten, syftar AID till att ” förse Försvarsmaktens ministerium med ett effektivt system som täcker alla innovationsområden och tillåta uppkomsten av nya former av innovation och innovatörer “.

Men allt detta till en kostnad, eftersom budgeten för försvarsinnovation som planeras för 2022 bör nå en miljard euro, mot 850 miljoner 2018.


Mer än 110 innovativa projekt

År 2020, på grund av pandemin, gjorde den digitala versionen av showen det möjligt att lyfta fram vissa projekt, till exempel en vätgasdriven drönare som presenterades av små och medelstora företag Delair och Ergosup.

I år presenterade showen mer än 110 projekt, uppdelade i sex universum: vinna kriget före kriget, stödja kombattanten, förnya för att transformera, förutse brister, bygga tillsammans, 60 år av innovation på DGA.

Bland dem ett laservapensystem som kan upptäcka en drönare tre kilometer bort och neutralisera den mindre än en kilometer bort. Men även zodiaker utrustade med infällbara folier för att transportera specialstyrkor, eller till och med ett brandbekämpningssystem som förbrukar sex till åtta gånger mindre vatten. Projekt avsedda för försvarssektorn, men som, liksom Internet, kan visa sig användbara i vårt dagliga liv.

Forumet organiseras över tre dagar och är endast öppet för allmänheten den sista dagen. Möjligheten för fans av call of duty att se i verkligheten vad framtidens soldat kan vara.

Källa: BFM TV

Relaterade Artiklar

Back to top button