Den framtida generationen av Audi R8 kommer att överge sin V10 för att bli elektrisk

Audi R8 e-tron © Audi

Ersättaren för Audi R8 bör gå till 100 % elektrisk, vilket lämnar dess legendariska V10-motor på undersidan.

Hårda nyheter för superbilsfans. Nästa generation av Audi R8 klarar sig utan värmemotor. Denna information har precis meddelats av Linda Kurz, varumärkets marknadsdirektör.

Ett namnbyte planerat?

Lanserades 2007, Audis första 2-sitsiga GT ersattes av en elektrisk version, till stor förtret för fans av V10-motorn och dess arga och legendariska ljud. Modellen kan till och med tappa namnet R8 för ett namn som är mer frammanande av dess elektriska övergång. Nyheten kan överraska, eftersom rykten tydde på en förnyelse av R8:an 2023, med Lamborghini Urus-motorn under huven, en V8-turbo med lätt hybridisering.

Om hon inte har flyttat fram ett releasedatum för efterträdaren till R8, har marknadsdirektören också meddelat elektrifieringen av RS-serien (RS3, RS4, RS6 etc.) för det kommande decenniet.

Audi R8 e-tron 2 © Audi

Audi är inte på första försöket

Byggaren på ringarna är därför fast besluten att fortsätta sin transformation på toppen av sitt sortiment. Detta beslut verkar överraskande när man känner till den sena Audi R8 e-trons öde, ett verkligt misslyckande som marknadsfördes under bara ett år. Den elektriska R8:an, som släpptes 2015, var stark med 462 hästkrafter tack vare sina två elmotorer, men dess maxhastighet begränsad till 250 km/h gjorde den oönskad i målgruppens ögon, som mycket föredrog V10-versionen och dess 330 km. /h topp. Autonomin förblev korrekt med 450 kilometer, men uppladdningen förblev alldeles för långsam och restriktiv. Mer än de tekniska övervägandena är det frånvaron av personlighet hos den elektriska R8:an, helt tyst, som stötte bort missbrukarna till V10:ans lyriska flygningar.

Detta erkännande av misslyckande kan vara skrämmande, men Audi GT e-tron visar att efterfrågan nu har utvecklats för denna typ av fordon. Tillräckligt för att denna framtida 100% elektriska R8 ska bli en succé? Uppenbarligen, ja för Audi.

Vilken elbil har bäst räckvidd 2021?

Trots den snabba utvecklingen av teknik är autonomi fortfarande en av hörnstenarna för köpare av elbilar, som fruktar att få slut på bränsle. För att lugna bilisterna gör tillverkarna det till ett starkt kommunikationsargument. Och vissa värden bryter taket. Här är vår ranking.
Läs mer

Källa: bilscoop

Relaterade Artiklar

Back to top button