Den första smartphonen som kan tvättas med tvål. Allvarligt!

Att rengöra din smartphone har alltid varit ett önskvärt mål, även om det sällan uppnåtts. Kyocera släpper in Japan(Japan) Världens första smartphone som kan tvättas med tvål. Hygienkampanjer för att främja “tvätta händerna” kan nu lägga till “och din smartphone” till sloganen. Hur fungerar det och vem behöver det? Finns det en marknad för smartphones som kan tvättas med tvål?

Tvätta mig noga

Kyocera har tagit detta krav till sig och, när det kommer till smartphones, kommit med en enhet som tål just det: en grundlig tvätt. Digno Rafre – världens första smartphone som kan tvättas med tvål. Detta är en renhetsnivå som vi bara kan drömma om med våra befintliga smartphones.

Reklam videoklipp(reklamfilm) och ljusa livfulla färger indikerar en produkt avsedd för barn.

Lägg till(Lägg till) en flytdocka med en gummianka så har du en komplex leksak som blir smutsig ganska ofta i barns händer.

Reaktionen på nyheterna från hela världen tyder dock på en mycket mogen entusiasm för idén. Smartphone touch-gränssnitt har förändrat sättet vi interagerar med Internet(Internet) men förde också med sig en enorm bakterie kultur rätt(kultur höger) rakt under näsan på oss. Förekomsten av bakterier på smartphones är normalt för ytor som ofta berörs i hem eller offentliga platser. Problemet är hur ofta vi rör vid enheter och att vi för dem så nära vårt ansikte.

Hälsorisker vid användning av en smartphone

Exakta hälsorisker i samband med användning smartphone(smarttelefonanvändning) utreds fortfarande. Baserat på ljud menande(förnuftigt tillvägagångssätt) , när det gäller hygien bör vi behandla våra smartphones på samma sätt som vi behandlar våra händer. Vi uppmuntrar oss själva och andra att tvätta händerna regelbundet, och detsamma bör göras med smartphones.

Det finns tillgängliga rengöringsalternativ just nu, och för närvarande rekommenderar vi att du använder dem tills du får din telefon att tvätta med tvål. Vanliga rengöringsalternativ är torra mikrofiberdukar och alkoholimpregnerade våtservetter.

Återgår till att tvätta smartphonen med tvål(tvåltvätt), uppstår frågan, hur fungerar det? Och varför är det så viktigt? Innan(Först) allt, för Japan(Japan) Nästan alla smartphones som säljs för närvarande är vattentäta. Detta kommer att ta hand om oavsiktligt spill, men kommer inte att skydda smarttelefonen från friktion och stänk i samband med korrekt tvätta med tvål(tvätt med tvål).

Hur Kyocera lyckades(Kyocera hantera) skapa vattentät smartphone(vattentät smartphone) ?

Kyocera gjort en kryptisk länk som ger en “bättre tätning”. Det vi med säkerhet vet är att i Digno Rafre använder teknik som redan används i Kyocera Urbano Progresso , vilket eliminerar behovet av dynamik. Ljudet överförs genom kroppen och genom luften in i hörselgången, genom vibrationer och ger ett bättre ljud när man pratar i telefon i bullriga miljöer. Uteslutningen av den klassiska högtalaren löser det viktigaste packningsproblem(tätningsproblem). En annan teknisk förbättring är varmvattenbeständighet(vattentålighet) . Digno Rafre tål temperaturer upp till 110° Fahrenheit(Fahrenheit) (43° på Celsius(Celsius) ).

Skulle du köpa en smartphone som kan tvättas med tvål?

Telefonen kommer att släppas via operatören KDDI (släpps via operatören KDDI) för cirka $465 nästa fredag(Fredag) 11 december(11 december). Vi är nyfikna på hur smarttelefonen kommer att säljas in Japan(Japan). Kommer det att bli en barnapparat eller, tack vare vuxnas hygienproblem, nå ett bredare spektrum av konsumenter?

Vad skulle du göra? Skulle du hellre köpa den till ett barn eller till dig själv? Låt mig veta i kommentarerna nedan.

Att rengöra din smartphone har alltid varit ett önskvärt mål även om ett sällan genomförts. Kuocera lanserar i Japan världens första smartphone som kan tvättas med tvål. Hygienkampanjerna för att främja “tvätta dina händer” kan nu lägga till “och din smartphone” till sloganen. Hur fungerar detta och vem behöver det? Finns det en marknad för smartphones som kan tvättas med tvål?

Tvätta mig noga

Kyocera har tagit efterfrågan till sitt hjärta och, när det kommer till smartphones, kommit med en enhet som klarar precis det: noggrann tvätt. Digno Rafre är världens första smartphone som kan tvättas med tvål. Detta är en renhetsnivå som vi bara kan drömma om med våra befintliga smartphones.

Kampanjvideon och de ljusa livfulla färgerna pekar på en produkt designad för barn.

Lägg till detta en flytdocka av gummianka så får du bilden av en utstuderad leksak som kan bli smutsig ganska ofta i barns händer.

Kyocera, Digno Rafre, smartphone, tvätt, tvål, Android

Reaktionen på nyheterna från hela världen tyder dock på en mycket vuxen entusiasm för idén. Smarttelefonens pekgränssnitt förändrade hur vi interagerar med internet, men förde också en enorm bakteriekultur rakt under näsan på oss. Förekomsten av bakterier på smartphones är normalt för ytor som ofta berörs i hemmet eller offentliga utrymmen. Problemet är hur ofta vi rör vid enheterna och det faktum att vi för dem så nära våra ansikten.

Hälsorisker med smartphoneanvändning

De exakta hälsoriskerna förknippade med smartphoneanvändning är fortfarande under utredning. Med sunt förnuft bör vi behandla våra smartphones, ur hygiensynpunkt, på samma sätt som våra händer. Vi uppmuntrar oss själva och andra att tvätta händerna regelbundet och samma sak bör göras med smartphones.

Det finns tillgängliga rengöringsalternativ just nu och för närvarande rekommenderar vi att du använder dem tills du får en tvåltvättssmartphone. De vanliga rengöringsalternativen är torra mikrofiberdukar och spritimpregnerade våtservetter.

När vi kommer tillbaka till tvåltvättssmarttelefonen är frågan, hur fungerar detta? Och varför är detta en så stor sak? Först och främst, för Japan är nästan alla smartphones som säljs nuförtiden vattentäta. Detta tar hand om oavsiktligt spill, men det skyddar inte smarttelefonen från den typ av skrubbning och stänk som förknippas med en ordentlig tvåltvätt.

Hur lyckades Kyocera bygga en vattentät smartphone?

Kyocera gjorde en kryptisk hänvisning att den ger “bättre tätning”. Vad vi vet är att vi i Digno Rafre har en teknik, som redan används i Kyocera Urbano Progresso, som eliminerar behovet av en högtalare. Ljudet överförs genom kroppen och genom luften i hörselgången, genom vibrationer, och ger bättre ljud när man pratar i telefon i bullriga utrymmen. Elimineringen av en klassisk högtalare löser ett stort tätningsproblem. En annan teknisk förbättring är varmvattenbeständigheten. Digno Rafre tål temperaturer på upp till 110° Fahrenheit (43° Celsius).

Skulle du köpa en smartphone som du kan tvätta med tvål?

Telefonen släpps genom operatören KDDI för cirka $465 nästa fredag, den 11 december. Vi är nyfikna på att se hur smarttelefonen kommer att sälja i Japan. Kommer det att bli en barnapparat eller, driven av hygieninriktade vuxna, kommer den att täcka ett större spektrum av konsumenter?

Vad skulle du göra? Skulle du hellre köpa den till ett barn eller till dig själv? Låt mig veta i kommentarerna nedan.