Den första “antibakteriella” smartphonen kommer

Var och en av oss spenderar i genomsnitt från 3 till 4 timmar om dagen med sin smartphone. Vi rör det hela tiden för att surfa på Internet, för att gå till sociala nätverk, för att ringa, för att skriva e-post. Kort sagt, det är enheter som vi ständigt är i kontakt med. Just av denna anledning är smartphones “kända” för att vara en behållare för bakterier och mikrober av alla slag och under denna nödsituation från COVID-19 lanserades ofta upprop som betonade vikten av att desinficera mobila enheter.

Men från och med idag verkar det som att detta bara kommer att vara ett problem från det förflutna. Faktum är att vissa forskare Bullit brittisk, a Läsföretagpåstod de ha skapat första antibakteriella smartphone i världen. Det senare, att döda mikrober Och bakteriekommer att använda silverjoner införlivas i höljesmaterialen under tillverkningsprocessen för sluta spridning och förökning av mikroorganismer.

Det bör dock noteras att tekniken som används av Bullit ringde Biomaster antimikrobiell teknologidödar den inte aktivt bakterier eller virus. Faktum är att forskare har förklarat att denna teknik kan minska antalet bakterier på den handhållna enheten.80 % inom 15 minuter Han föddes i 99,9 % inom 24 timmar. Detta beror på det faktum att denna teknik förhindrar mikroorganismer från att replikera.

Detta är en teknik som gör att du alltid kan ha smartphones desinficeras Och fri från mikroorganismer. Det är en lösning väldigt smart speciellt för dem som arbetar inom hälso- eller socialvård eller för dem som besöker flera platser för sitt arbete. De första smartphones där denna teknik kommer att tillämpas kommer att vara modeller CAT S42 från Caterpillarenheter som kännetecknas av att vara i mer robust på marknaden. Distributionen av dessa modeller började redan i början av 2021. För de andra modellerna av mobiltelefoner får vi vänta lite till.

Relaterade Artiklar

Back to top button