Den elektriska MINI Concept Aceman avtäcks och väcker uppståndelse

Mini Aceman © © Mini

Här är en som är stolt över sitt ursprung! Den nya MINI förväntas inte lämna någon oberörd, inte heller fans av herr böna inte heller de som har siktet inställt på framtiden.

Den nya MINI Aceman är dock bara en konceptbil av den framtida modellen som ska trampa asfalten 2024.

Ett nytt 100 % elfordon hos MINI

Om den nya MINI Aceman måste sammanfattas i några få ord, de av företagets varumärkeschef för Elbilsrapport, Stefanie Wurst, är tillräckliga. ” Denna konceptbil speglar hur MINI återuppfinner sig själv för sin helelektriska framtid och vad varumärket står för: en elektrifierad gokartkänsla, en uppslukande digital upplevelse och ett starkt fokus på ett minimalt miljöavtryck “.

Inte tillräckligt för att lämna på ett frenetiskt behov av att göra varv, eftersom den här bilen inte är designad för en kartingbana, utan för att hålla sig till andan i MINI-ursprunget. Med sin blygsamma och framför allt kompakta storlek, bara 4,05 m lång och knappt 1,59 m hög, kommer purister att uppskatta den. Å andra sidan är det kabinen som kommer ut stor vinnare, med 1,99 m bred.

Inuti tillämpas också nykterhetsregeln fullt ut, i andan från de första modellerna 1959. 63 år senare, och utan krom och annat läder, nöjer sig MINI Aceman, på sin instrumentbräda, med ratten och en snygg runda OLED-skärm. Det som introducerar modernitet samtidigt som man respekterar det förflutna, och tillfredsställer de som inte vill bli belastade med flera prylar. När det gäller tekniska detaljer som autonomi eller makt får vi vänta lite till.

En första presentation är planerad i Köln i slutet av augusti

När det gäller yttre linjer är MINI Aceman tänkt som en crossover halvvägs mellan One och Countryman. Inget att chockera vid första anblicken, därför, även om renheten i linjerna i kombination med de många LED-lamporna och British Green Racing-finishen påminner om en viss “stor leksakssida” som i slutändan sökts av företaget. Detta är en idealisk introduktion till hans presentation, som äger rum den 23 augusti på Gamescom i Köln (Tyskland), ett evenemang tillägnat cosplay och videospel.

Den brittiska filiationen är dessutom aldrig långt borta, eftersom motiven av Storbritanniens flagga, Union Jack, finns på gallret, bakljusen samt taket på utsidan och i projektion i stuga. Inte idealiskt för att utforska omgivningarna i Stade de France under nästa “Crunch” (Frankrike-England), men en viss charm för detta helelektriska fordon, vars framtida versioner inte kommer att marknadsföras på minst ett och ett halvt år. För närvarande är Aceman designad i Europa och tillverkad i Kina.

Källa: Elbilsrapport

Relaterade Artiklar

Back to top button