Den elektriska Genesis GV60 kommer snart till Europa

Genesis GV60 © © Genesis

Genesis, Hyundais toppmärke, tar ett nytt steg med sin 100 % elektriska modell, GV60. Den måste faktiskt landa på den gamla kontinenten snart, möjligen i slutet av detta år, även om Genesis på sin webbplats presenterar GV60 som ett “2023-elfordon”.

Å andra sidan vet vi mycket mer om specifikationerna för modellen, som finns i tre motorer.

Det kommer snart att vara möjligt att förbeställa GV60

Genesis Motors är noga med att inte ge fasta datum, men förbereder sig för att testa den nuvarande marknaden genom att öppna ” snart » förbeställningar av företagets sjätte modell, GV60. Om en av de andra nyckelfaktorerna, priset, fortfarande är okänd för tillfället, vet vi nu mer om de tre versionerna av GV60 som är tänkta att komma ut på marknaden.

Skillnaderna ligger främst i motorn. Den första finishen, kallad “Premium”, har alltså en enkel 168 KW motor och har ett vridmoment på 350 Nm. Den andra, kallad “Sport”, ska utrustas med två motorer på 160 kW respektive 74 kW, med ett vridmoment på 605 Nm. Den måste också ha fyrhjulsdrift, vilket ytterligare stabiliserar accelerationerna samtidigt som den ger bättre grepp.

Slutligen är den tredje motorn, nyktert kallad “Sport Plus”, också fyrhjulsdriven, men med två motorer på 160 kW och 160 kW, och ett vridmoment på 700 Nm. Som en bonus kommer det att vara möjligt att aktivera en boost underlättar acceleration i tio sekunder, varvid varje motor sedan levererar 20 kW mer, eller totalt 40 kW, under denna korta tidsperiod. Ett “Drift”-läge ingår också.

Upp till 516 km räckvidd meddelas

Å andra sidan, nivå autonomi, ett enda batteri kommer att utrusta dessa tre ytbehandlingar, med en kapacitet på 77,4 kWh. Som specifierat InsideEVs, samma batteri utrustar redan Hyundai Ioniq 5 och Kia EV6. Tillräckligt för att på Premium-modellen uppnå en räckvidd motsvarande 516 km. Och kompatibilitet med 250 kW snabbladdningen kommer att emuleras, eftersom den gör att fordonet kan laddas från 10 till 80 % på bara 18 minuter. Dessutom drar GV60 nytta av plattformen dedikerad till E-GMP elbilar, utvecklad av Hyundai.

Flera alternativ, som ett panoramatak, ett Bang & Olufsen ljudsystem eller till och med uppvärmda säten, kommer att erbjudas av tillverkaren. Vad gäller kupéns interiör har den en 12,3″ dubbelskärm, en induktionstelefonladdare, men också den nyfikna “Crystal Sphere”. Föraren drar nytta av avancerad teknik. avancerad körassistans, samt ett tillval som erbjuder digitala sidospeglar .

Genesis sätter sig också ambitiösa mål när det gäller elektrifiering. Med tre nya modeller från slutet av 2022 vill företaget gå ännu längre och tillkännager 100 % nya elektriska modeller från 2025. Slutligen, 2030, planerar Genesis att vara koldioxidneutral.

Om samma ämne:
Den billigaste elbilen i Europa får en ny version från 2024

Källor: Genesis, InsideEVs

Relaterade Artiklar

Back to top button