Den elektriska enmotoriga Polestar 2 (Volvo Cars Group) lovar mer än 400 km räckvidd

Polestar 2 2021 © Polestar

Den svenska tillverkaren Polestar går till slutet av sina idéer med denna nya version av sin flaggskeppsmodell: den Polestar 2 2022.

Detta fordon har marknadsförts sedan 2019 och är nu tillgängligt som enmotorsmodell. Tillräckligt för att få den bästa EPA-autonomi som någonsin uppnåtts på Polestar.

400 km på EPA-cykeln, löftet om Polestar 2

Polestar 2 finns i två modeller, en med två 150kW motorer och en med en enda 170kW elmotor. Och den här andra versionen visar en rekordautonomi med cirka 400 km tillkännagivna i EPA-cykeln. Redan i juli 2021, Electrek kunde prata med Greg Hembrough, direktör för Polestar North America: ” Det finns en del förbättringar att göra både vad vi erbjuder och själva produkten. Vi kommer att erbjuda en rad fordon med större autonomi. Vi överväger även att implementera ett värmepumpsalternativ med bilen…”.

2022-versionen av Polestar 2 väntar nu på att testas av sina första användare, som därför borde dra nytta av ytterligare 60 kilometer mellan två laddningar. Den genomsnittliga elförbrukningen blir 31 kWh/160 kilometer (eller 100 miles).

Tre nya Polestar-modeller är planerade

Polestar grundades 2017 och är på väg in på marknaden för premium-elfordon. Två nya stadsjeepar, kallade Polestar 3 och Polestar 4, bör presenteras under 2023 respektive 2024. Företaget planerar att gå ännu längre och tillkännager nu Polestar 5, som bör finnas på marknaden 2025.

Dessutom bör alla företagsbilar dra nytta av realtidsuppdateringar. För Polestar 2, till exempel, kommer det att vara möjligt att schemalägga laddningssessioner under lågtrafik för att ta del av de bästa priserna, eller för att dra fördel av en förbättring av körassistanssystemet. För de som har tvåmotorsversionen kommer en ny uppdatering att få 67 hästkrafter, vilket ger motoreffekten till 476 hästkrafter totalt.

Läs också:
Lightyear: en el- och solbil på 30 000 euro planerad för Europa

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button