Den elektriska Corvetten är snart verklighet


Det är äntligen officiellt, General Motors har meddelat att en elektrifierad version av Chevrolet Corvette Z06 kommer att presenteras nästa år. En variation 100% elektrisk skulle komma en tid senare.

Detta tillkännagivande, efterlängtat av fans och branschbevakare nu, kommer med några ytterligare godbitar.

Elektriska versioner och en ny plattform

General Motors president Mark Reuss postade ett inlägg på sitt LinkedIn-konto där han officiellt meddelade att en hybrid Chevrolet Corvette Z06 kommer ut på marknaden nästa år. Den kommer några månader (eller år?) senare att följas av en helt eldriven version av märkets nya, mycket sportiga modell. Om fansen skulle bli lättade över nyheten, efter år av rykten, kommer det dock att vara nödvändigt att ha tålamod för mer information, som Mark Reuss påpekar i sitt inlägg.

Presidenten för General Motors-gruppen passade också på att tillkännage ankomsten av Ultium-energiåtervinningssystemet för dessa modeller, ett patenterat system som liknar det som görs av konkurrenter när det gäller återanvändning av energi i fordonet. Alltså systemet tar värmen som genereras av elbilsbatterier och använder den för att värma upp kupén, förbättra laddningseffektiviteten och till och med öka fordonsaccelerationen. Och det kan öka bilräckvidden med 10 % “.

För hybridversionen av Corvette Z06 borde det vara bra, men vi kan inte vänta med att upptäcka den helelektriska versionen och dess prestanda, i synnerhet dess utbud.

Om samma ämne:
Elbilar 2022: de nya modellerna väntade

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button