Den chockerande videon av ett öga av eld mitt i Mexikanska golfen

öga av eld

I går bröt en imponerande brand ut 150 meter från en oljeplattform i Mexikanska golfen. Imponerande bilder där vi upptäcker en gigantisk virvel i brand, värdig en science fiction-film med ett apokalyptiskt scenario.

Fredagen den 2 juli publicerade den mexikanske journalisten Manuel Lopez San Martin chockerande bilder av en brand som förklarats mitt i Mexikanska golfen, nära den mexikanska oljeplattformen Ku-Charly som ligger i Campechebukten.

Läs också:
NASA-studie visar att mängden värme som absorberas av jorden har fördubblats sedan 2005

Bortbrottet av en undervattensledning vid brandens uppkomst

Branden bröt ut klockan 05.00 lokal tid på fredagen, enligt ett uttalande från Pemex (Petroleos Mexicanos), det parastatala mexikanska företaget som driver oljeanläggningen Ku Maloob Zaap. Det är bristningen av en undervattensgasledning med 30 cm diameter som är orsaken till branden: gasen som steg upp till ytan antändes. I en intern rapport som Reuters nämner nämner Pemex skador som orsakats av elektriska turbiner på grund av våldsamma stormar.

Läs också:
Marinbiologi: spermvalar lättare att identifiera tack vare maskininlärning

Branden under kontroll, mexikanerna inte lugnade

Operatören aktiverade omedelbart sitt nödprotokoll och skickade tre specialiserade brandbekämpningsbåtar “Isla Santa Cruz”, “Bahía de Campeche” och “Bourbon Alienor” till brandområdet. Båtar utrustade med lansar sprutade kväve på elden för att kväva den och lyckades släcka den vid 10:45-tiden.

Angel Carrizales, chef för den mexikanska oljesäkerhetsmyndigheten, meddelade att det inte fanns några skador eller skador på Ku-Charly-plattformen och inga oljeutsläpp i vattnet i Mexikanska golfen. Inte särskilt lugnande ord med tanke på företagets rykte, regelbundet rankat på listan över de mest förorenande företagen i världen och redan 2019 inblandat i explosionen av Tlahuelilpan-rörledningen som hade orsakat 131 människors död.

Källa: Pemex
, Gizmodo
, Reuters

Relaterade Artiklar

Back to top button