Den billigaste elbilen i Europa får en ny version från 2024

Dacia Spring © Camille Pinet för Clubic

Det är officiellt för Renault Dacia Spring
kommer att dra nytta av en ny version under de kommande två åren.

En blomstrande framgång på den europeiska marknaden, med nästan 46 000 sålda enheter 2021, förklarar detta beslut särskilt.

En plattform producerad gemensamt av “Alliance 2030”

Renault vill erbjuda en ny version av våren från 2024. Informationen avslöjades den 18 februari av Renault-koncernens vd, Luca De Meo, under presentationen av koncernens finansiella resultat för 2021. Ja, med resultat som vida överträffade förväntningarna och gå bortom de ursprungligen riktade marknaderna i Kina och Indien, Renault tänker inte sluta där.

Detta är en ytterligare möjlighet för Renault, Nissan och Mitsubishi, medlemmar i “Alliance 2030”, att konkret översätta sin aviserade önskan att erbjuda mer prisvärda elfordon. Exemplet med Dacia Spring, tillgängligt för 17 390 euro (exklusive olika bonusar) i Frankrike för tillfället, är det mest övertygande.

Syftet är också att dra nytta av samarbetet mellan medlemmarna i 2030-alliansen kring gemensamma plattformar som deras fordon kommer att baseras på. När det gäller Dacia Spring, väljs CMF-AEV-plattformen. Dacia bör inte utveckla andra elektriska modeller under de kommande åren. Det rumänska företaget har särskilt nått en överenskommelse med Renault om att erbjuda K-ZE-modellen till försäljning, även den till ett mycket attraktivt pris.

Elbilar: de nya modellerna väntas 2022

Trots den ekonomiska situationen förblev elbilsmarknaden mycket dynamisk under 2021. Föga överraskande borde trenden fortsätta nästa år, i synnerhet med ankomsten av nya modeller.
Läs mer

Källa: InsideEVs

Relaterade Artiklar

Back to top button