Den berömda amerikanska kryptoplattformen Robinhood provar ett tillvägagångssätt i Europa

Robinhood Logotyp © Robinhood

Den amerikanska plattformen Robinhood meddelade på tisdagen att man tecknat ett avtal om att förvärva Ziglu, en reglerad brittisk koncern specialiserad på kryptovalutor.

Detta förvärvsprojekt, som ännu inte har validerats av engelska tillsynsmyndigheter, är inte trivialt. Det kan tillåta Robinhood att sätta sin fot i Europa. Ett mål som tydligt visades av gruppen, som i januari förra året angav att de ville utveckla sin internationella närvaro.

Robinhood vill komma in på den gamla kontinenten

Som rapporterats NewsBitcoin, ingenting bör förändras för Ziglu i händelse av ett övertagande… åtminstone ingenting omedelbart. På medellång sikt bör dock gruppen helt integreras med Robinhood för att tillåta det kaliforniska företaget ” att bära sin prägel utomlands “och” expandera verksamheten utanför Storbritannien, till Europa “, vi läser.

Denna ambition bekräftas i ett pressmeddelande som delas av Mark Hipperson, VD för Ziglu. ” Vi kommer att påskynda Robinhoods expansion i Europa och ge större tillgång till kryptovalutor, och deras fördelar, för miljontals fler kunder. “, förklarade han.

Ziglu grundades 2014 och är baserat i London och regleras av Financial Conduct Authority (FCA). Det hade värderats till 85 miljoner pund sterling (drygt 100 miljoner euro) i november förra året.

Om samma ämne:
Här är listan över länder som har antagit flest kryptovalutor 2021

Källa: NewsBitcoin

Relaterade Artiklar

Back to top button