Den bästa serien som slutar med ett riktigt slut

The Screen Watcher(s) REPLAY 6 2021

Ny vecka, ny repris av vår kolumn The Screen Watcher[s]. Den här gången ska vi (om) titta på 5 serier som har en början, en mitt, men framför allt ett definitivt slut: The Man in the High Castle, Mr. Robot, Black Sails, The Americans och Resterna.

I ett sammanhang där utbudet sett till serier aldrig har varit så rikligt, har Screen Watcher[s] föreslår att vara din guide genom årstiderna. Oavsett om det är en gammal serie som nu är kult, en ny hit eller en mer anonym show, kommer den här kolumnen att hjälpa dig att slösa bort din tid bara i gott sällskap.

I sommar kommer din seriekrönika The Screen Watcher[s] ta inte semester. Den fortsätter därför sin säsong 7 som vanligt, med ett nytt avsnitt varje lördag eftermiddag.

Men, efter hundra serier som nämnts på nästan två år, tyckte vi oss vara i god smak att också ta en tillbakablick. Varje onsdag i juli och augusti kommer vi därför att erbjuda dig ett (om)val av fem titlar som redan nämnts i våra kolumner, och denna gång grupperas under olika teman.

För denna sjätte repris, här är ett urval som särskilt borde tilltala frustrerade tittare av program som plötsligt har ställts in utan att veta ett lämpligt slut. Här kommer det faktiskt bara att vara fråga om serier som är officiellt avslutade och framför allt väl färdiga, med en sista serien ren och omtänksam.

Sammanfattning

Mannen i det höga slottet

Varje gång jag går till Amazon Prime Video för att titta på något där, missar det inte: Mannen i det höga slottet Fröken. Även om den här serien om fyra säsonger, baserad på Philip K. Dicks skrifter, slutar som den borde, skulle jag verkligen ha stannat kvar lite längre i dess alternativa historia.

Ifrågasatt, inte det faktum att Axis vann andra världskriget där, uppenbarligen, utan snarare den snygga atmosfären i serien och dess rika karaktärer som rejält kompenserar för rytmen i en show som tar sin tid.

Läs hela vår recension: The Man in the High Castle: Solid all the way


Herr Robot

I motsats till Mannen i det höga slottetjag skulle inte nödvändigtvis ha velat ha en femte säsong för Herr Robot. Redan tillräckligt länge, rik och invecklad sådär, har Sam Esmails serie verkligen kunnat sluta med konst och sätt.

Begåvad med en otrolig insikt och minnesvärda passager, Herr Robot kräver verklig uppmärksamhet och koncentration för att kunna njutas fullt ut. Men jag försäkrar er att de många sociala frågor den tar upp, genom prismat av dess djupa eller torterade karaktärer, förtjänar den ansträngningen.

Läs hela vår kolumn: Mr. Robot: socialt fenomen och uppmärksamhetshackning


Svarta segel

Den består också av fyra årstider, Svarta segel kunde ha fortsatt handlingen av Treasure Island, men dess skapare föredrog att vara rimliga och stoppa det ordentligt. Det är allt till den här seriens ära, även om jag inte skulle ha sagt nej till några fler säsonger i detta piraters universum.

Med solida uppsättningar, karismatiska karaktärer som bärs av en gedigen skådespelare, bär Starz-serien (tillgänglig i Frankrike på Canal+) oss också bort med ett formidabelt soundtrack av Bear McCreary. Om du gillar piratkopiering och välgjorda intriger, ta din flaska rom och gör det!

Läs hela vår kolumn: Black Sails: piratfans har hittat sin skatt


Amerikanerna

Låt oss stanna i historien, om du inte har något emot det, den här gången med Amerikanerna. Dess sex säsonger finns att välja mellan på Prime Video eller Disney+, och det är verkligen bra eftersom den här showen förtjänar att ses.

Serien fokuserar på en amerikansk familj, a priori allt som är lambda, mitt under det kalla kriget. Förutom att Philip och Elizabeth faktiskt är undercover KGB-agenter, vars uppdrag är att skicka information till Moskva. tar sig tid, Amerikanerna är tänkt att vara djupt realistisk och visar sig vara fascinerande att följa, särskilt tack vare sina utmärkta förstaroller…

Läs hela vår kolumn: The Americans: Cold War-spionage har aldrig varit så spännande (och tillgängligt)


Resterna

Den tredje och sista säsongen av Resterna kan ha blivit lite vilse på vägen (åtminstone är det min åsikt), men det hindrade inte den här HBO-serien från att bränna tittarna med ett glödhett strykjärn under dess sändning. Intensivt och rörande, Damon Lindelofs arbete fungerar verkligen i våra tårkanaler.

Resterna fokuserar på de människor som lämnats efter, efter att 2% av befolkningen mystiskt försvunnit från jordens yta, över en natt. Mellan dess gripande handling, dess 5-stjärniga rollbesättning och dess gripande musik… finns det något att vinna över och till och med föras bort.

Läs hela vår kolumn: Det är bra att gå vilse i The Leftovers to find yourself (i PLS)


Behöver du en ny serie att se? Hitta alla avsnitt av skärmsläckaren[s] (säsong 1 till 7 och specialavsnitt).

Relaterade Artiklar

Back to top button