Den bästa kortserien, att se även när du inte har tid

The Screen Watcher(s) REPLAY 4 2021

Behöver du en serie som inte är för lång för att ockupera några sommarkvällar? Låt mig berätta om Wanda Vision, År och år, titta på män, Motsvarighet och lopppåse.

I ett sammanhang där utbudet sett till serier aldrig har varit så rikligt, har Screen Watcher[s] föreslår att vara din guide genom årstiderna. Oavsett om det är en gammal serie som nu är kult, en ny hit eller en mer anonym show, kommer den här kolumnen att hjälpa dig att slösa bort din tid bara i gott sällskap.

I sommar kommer din seriekrönika The Screen Watcher[s] ta inte semester. Den fortsätter därför sin säsong 7 som vanligt, med ett nytt avsnitt varje lördag eftermiddag.

Men, efter hundra föreställningar som nämnts i nästan två år, tycktes det oss vara i god smak att också ta en tillbakablick. Varje onsdag i juli och augusti kommer vi därför att erbjuda dig ett urval av fem föreställningar som redan nämnts i våra kolumner, och denna gång grupperas under olika teman.

Förra veckan erbjöd vi dig att dyka ner i väldigt långa serier. Idag pratar vi som motvikt om shower som inte bara är korta, utan också avslutade – i alla fall normalt.

Sammanfattning

Wanda Vision

Första serien av MCU signerade Disney +, Wanda Vision inte för alla. Det kräver faktiskt en viss aptit för Marvel-universumet på film och viss förkunskap i frågan. Men om det är ditt fall, gå för det. Original och överraskande, serien fortsätter utvecklingen av flera viktiga karaktärer genom att tillåta sig själv att hylla tv:s historia en levande hyllning.

Och om du någonsin sett Wanda Vision och vill ha mer Marvel, kedja gärna på Falken och vintersoldaten Var Lokebåde kort och även av kvalitet.

Läs hela vår kolumn: WandaVision: bollen för Marvel Disney+-serien öppnar som magi


År och år

Erbjuds i Frankrike av Canal+, År och år är lika kort som singular. Serien är, under sex avsnitt och under flera år, intresserad av Lyons-familjen, med utgångspunkt från genomförandet av Brexit.

Blandning av dramatik och förväntan med några tekniska omvägar à la svart spegel, serien är lika mycket en modern samhällelig och politisk satyr som det är en familjeföreställning som kommer att röra om din mage och dina ögon. En fantastisk engelsk serie, helt enkelt.

Läs hela vår kolumn: Years and Years: English anticipation that ate Lyons


titta på män

Föreslagen av HBO (och därför OCS i Frankrike), 2019 års version av titta på män kan ta några avsnitt för att övertyga dig och fånga dig. Men när du väl når slutet av nio är det omöjligt att inte hälsa Damon Lindelofs mästerliga verk.

Denna ganska fria anpassning av serieserierna med samma namn för kulten utnyttjar sitt ämne för att berätta vissa delar av amerikansk historia, och tar därmed en plats att välja bland de bästa udda serierna av superhjältar. Mycket solid på alla punkter, titta på män hade till och med den goda smaken att stanna vid så mycket, precis lagom.

Läs hela vår kolumn: Med Watchmen förblir Damon Lindelof Guardian of Success


Motsvarighet

Det är den längsta serien av detta urval, men Motsvarighet gör samma sak “bara” två säsonger med 10 avsnitt. Om du gillar JK Simmons eller thrillers med en touch av SF bör du utan tvekan sluka det snabbt.

Denna serie är tillgänglig på Prime Video när detta skrivs och utspelar sig i dagens Berlin. En mystisk portal verkar dock ha skapat två spegelversioner av staden för några år sedan, och ett fåtal personer på varje sida, allt mer olika med tiden, kommunicerar i hemlighet. Spännande, mycket välgjord och kalibrerad med finess, Motsvarighet är stenhård.

Läs hela vår kolumn: Counterpart, en dubbelt slående SF-färgad thriller

lopppåse

Den består också av två korta säsonger, lopppåse är utan tvekan en av de senaste årens bästa komedier. Den är skapad och buren av Phoebe Waller-Bridge och borde särskilt tilltala människor som gillar okonventionella karaktärer och som har kul att bryta den fjärde väggen.

Livet för dess vanliga London-hjältinna är inte alltid lyckligt, men med sina bitande dialoger och dess otroliga karaktärer råder det ingen tvekan om att du med förtjusning kommer att njuta av det minsta avsnitt av lopppåse. Åtminstone om du har Prime Video.

Läs hela vår kolumn: Fleabag: Phoebe Waller-Bridges serie som glatt retar


Behöver du en ny serie att se? Hitta alla avsnitt av skärmsläckaren[s] (säsong 1 till 7 och specialavsnitt).

Relaterade Artiklar

Back to top button