Dell Alienware-51m var tänkt att vara den “mest framtidssäkrade” bärbara datorn, konsumenten stämmer Dell för bedrägeri

Alienware Area-51m R2 © Alienware

En kund i Kalifornien bestämde sig för att lämna in en stämningsansökan mot Dell och anklagade det för att medvetet ljuga för konsumenter om dess bärbar dator Alienware Area 51-m R1.

Dell hade sålt sin bärbara dator som “den mest uppgraderbara” och lovade användarna möjligheten att byta processor och grafikkort. Men det finns begränsningar som inte kommunicerades korrekt av företaget enligt klaganden.

Läs också:
COMPUTEX: Alienware tillkännager sin X15 och X17, med ett återuppfunnet 4-fläktsystem

Avancerade modeller omöjliga att förbättra

När Dell tillkännagav sin Alienware Area 51-m gaming laptop 2019, kommunicerade företaget på en mycket specifik punkt: det faktum att den bärbara datorn är “uppgraderbar”, och lovade att det skulle vara möjligt att byta processor och grafikkort. modeller. Ett stort löfte för en bärbar dator, men som enligt en man i Kalifornien inte har hållits.

I sitt klagomål anklagar Robert Felter Dell för att ha fått kunderna att tro att de skulle kunna uppgradera till nästa generations komponenter när förbättringen endast var möjlig upp till 9:e generationen för Intel-processorer och upp till på RTX 2080-grafikkortsnivå.

En precision som hade getts till pressen, men som inte förekom på tillverkarens officiella sajt vid tidpunkten för försäljningen av datorn. Dessa begränsningar innebar också att de högre modellerna inte hade utrymme för uppgradering eftersom de redan var utrustade med de senaste kompatibla modellerna.

Läs också:
Bland spelare vinner AMD mark på processorer, men tappar mark på grafikkort

Utgivningen av en ny modell är kärnan i klagomålet

Allt kommer från moderkortet som, utrustat med ett Z390-chipset, inte stöder Intels 10:e generationens processorer. För grafikkort har Dell valt att använda en egenutvecklad modul, som ska underlätta bytet av hårdvara, men i slutändan begränsa evolutionens möjligheter. Målsäganden och hans advokater anklagar Dell för att ha vetat i god tid att det inte skulle vara möjligt för kunder att nå nästa generations komponenter eftersom företaget har tillgång till färdplaner från Intel och NVIDIA.

Under 2020 tillkännagav Dell dessutom en ny version av sin PC, Alienware Area-51m R2, som stöder Intels 10:e generationens processorer samt RTX 2080 Super och lägger till stöd för ett AMD-grafikkort med Radeon RX 5700M. Robert Felter förklarar därför i sitt klagomål att om han verkligen ville förbättra sin Alienware Area-51m R1, måste den gå igenom köpet av den nya modellen, en skyldighet långt ifrån Dells ursprungliga löften.

Följaktligen begär käranden skadestånd och betalning av hans advokatarvoden från Dell, för hans räkning och för alla dem som kan ha köpt Alienware Area 51-m R1 i staterna Alaska, l Arizona, Kalifornien, Hawaii, Idaho, Montana , Nevada, Oregon och Washington.

Källa: Toms hårdvara

Relaterade Artiklar

Back to top button