Dela mappar mellan värd- och gästoperativsystem i VirtualBox

virtuell låda är en av de bästa (och gratis!) applikationerna för virtuella maskiner (virtuell maskin), men det är ännu mer användbart om din virtuella maskin kan integreras närmare med värddatorn.

Även om du kan nätverka värden och gästen ganska enkelt, vill de flesta förmodligen bara ha ett enkelt sätt att dela mappar mellan värden och gästen i virtuell låda . Den goda nyheten är att det är ganska lätt att göra!

Förtydligande terminologi(Rensar upp terminologin)

Det är viktigt att vi snabbt klargör några nyckeltermer som kommer att användas i den här artikeln:

 • En virtuell maskin är en simulerad dator som körs på en annan dator.
 • “Värddatorn” är den fysiska datorn framför dig.
 • En “gäst” dator är en virtuell maskin som körs tack vare virtuell låda .
 • Naken(Bar) metal” betyder att köra direkt på en fysisk dator.

Om du någonsin har sett en film “Matris(The Matrix)(The Matrix) ”, då kan du tänka på en virtuell maskin som en dator som lever i en simulerad värld. Han tror att det är en riktig dator, men det är egentligen bara ett program.

Operativsystemkompatibilitet(Kompatibilitet med operativsystem)

För att använda den inbyggda funktionen för delad mapp virtuell låda måste du installera något som heter ” Gäst (Gäst) tillägg”. (Tillägg)I skrivande stund finns det tillägg för:

 • Fönster
 • Linux
 • Solaris

För de flesta kommer nog gästmaskinen vara igång Windows eller linux . Om du använder något mer exotiskt (eller försöker köra macOS), kommer den här metoden inte att fungera.

Installera gästtillägg(Installera gästtillägg)

Innan du kan få delade mappar att fungera måste du installera gästtillskott(gästtillägg ) på den virtuella maskinen i fråga. Det fungerar genom att placera en virtuell CD i den imaginära CD-enheten på den virtuella maskinen. Vi använder Ubuntu Linux här, men virtuell låda kommer automatiskt att avgöra vilka tillägg som är lämpliga för gäst(Gäst) operativsystem.

Allt du behöver göra är att starta den virtuella maskinen och sedan klicka “Enheter( Enheter ) “, och sedan “Infoga CD-bild för gästtillägg”…(Infoga CD-bild för gästtillägg…)

I vårt fall spelade “CD” upp automatiskt och tillägg installerades utan problem. Vi startade om vår virtuella dator för säkerhets skull, men det är inte nödvändigt. Med Guest Additions installerade är du redo att lägga till den delade mappen till din virtuella maskin.

Skapa en delad mapp på värddatorn(Skapa en delad mapp på värddatorn)

virtuell låda representerar en delad mapp på värddatorn som en delad nätverksenhet eller som ett speciellt filsystemtillägg för gästdatorns operativsystem. Som sådan vill du ange den här mappen på den rena datorn för att använda den.

Du kan tilldela olika delade mappar till varje VM-gäst. Detta kan vara en mapp som redan finns, eller så kan den skapas specifikt för detta ändamål. I alla fall, när du väl har bestämt vilken mapp du vill dela med den virtuella maskinen måste vi välja och montera den.

Vi har skapat en mapp med en testtextfil inuti för demonstrationsändamål.

Aktivera fildelning på gästdator(Aktivera fildelning på gästdatorn)

Du kan lägga till en delad mapp till din virtuella maskin medan den körs eller stoppas. Vi ska montera den delade mappen på vår maskin med Ubuntu.

 • Klicka på menyn ” Enheter(Enheter)” och sedan ” Delade mappar>Inställningar för delad mapp .

 • I den här inställningsmenyn klickar du på den blå ikonen för att lägga till en ny delad mapp.

 • Välj rullgardinsmenyn för mappsökväg och välj annan(annan) fil . Välj mappen du vill dela och klicka på ” Välj mapp(Välj mapp) ” .

 • Välj automatiskt fäste(automontera ) och klicka OK. Tryck sedan igen OK .(OK)

Den delade mappen dök upp på vårt skrivbord ubuntu , men du kanske måste leta efter det i ditt operativsystems lista över nätverksenheter eller filsystemutforskaren. PÅ ubuntu vi var tvungna att ange administratörslösenordet när vi öppnade mappen.

För att ta bort en delad mapp, gå helt enkelt tillbaka till samma fönster där du lade till den och ta bort den från listan. Även om mappen är delad kan du använda den som vilken annan ansluten enhet eller enhet som helst.

Alternativa sätt att dela mappar mellan värd och gäst(Alternativa sätt att dela mappar mellan värd och gäst)

Att använda den officiella värd-gäst-fildelningsmetoden är inte det enda sättet att flytta filer mellan din bara dator och den virtuella maskinen.

Ett enkelt sätt att överföra filer är att använda en flash-enhet USB . virtuell låda låter dig överföra kontrollen USB -enhet virtuell maskin. Bara(Helt enkelt) kopiera alla filer du vill överföra till en flashenhet och växla sedan kontroll till den virtuella maskinen med hjälp av menyn virtualbox.

Eftersom din virtuella maskin även har tillgång till internet kan du installera ett molnlagringspaket som t.ex Dropbox , på båda systemen, förutsatt att en version för gästoperativsystemet finns tillgänglig. Även om detta innebär att filerna kommer att synkroniseras över din internetanslutning, vilket kan vara långsamt och konsumera din datagräns om du har det.

Om allt du vill göra är att kopiera något som får plats på urklippet (som ett lösenord), så är det bättre att du aktiverar det delade urklippet i virtuell låda som också ingår i gästtillskotten.

Nästan felfri fildelning?(Nästan felfri fildelning?)

Virtuella maskiner är en otrolig teknisk bedrift, men när det gäller elegans är de fortfarande datormotsvarigheten till tejp och kartong. I slutändan kommer alla lösningar för att dela filer mellan värd och gäst vara något värdelös.

Samtidigt hade vi inga problem med dess drift mellan vår värd Windows och gäst Ubuntu. Många(Många) användare kommer att ha vissa svårigheter med hur stor skillnad det kan vara mellan värd- och gästoperativsystemtyper, men som tur är har VirtualBox-communityt sett allt.

Därför, om du stöter på ett problem som du inte kan lösa rekommenderar vi att du först söker i forumen och sedan ställer en fråga om svaret inte redan finns där. Men de flesta som följer instruktionerna ovan kommer att klara sig bra.

VirtualBox är en av de bästa (och gratis!) virtuella maskinapplikationerna som finns, men det är ännu mer användbart om din virtuella dator kan integreras tätare med värddatorn.

Även om du ganska enkelt kan nätverka värddatorn och gästdatorn tillsammans, vill de flesta förmodligen bara ha ett enkelt sätt att dela mappar mellan värd- och gästoperativsystemet i VirtualBox. Den goda nyheten är att detta är ganska lätt att göra!

Rensa upp terminologin

Det är viktigt att vi snabbt reder ut några nyckeltermer som kommer att användas i den här artikeln:

 • En virtuell maskin är en simulerad dator som körs på en annan dator.
 • “Värddatorn” är den fysiska datorn framför dig.
 • “Gästdatorn” är en virtuell maskin som körs tack vare VirtualBox.
 • “Bare metal” betyder att köra direkt på den fysiska datorn.

Om du någonsin har sett filmen kan du tänka på den virtuella maskinen som en dator som lever i en simulerad värld. Den tror att det är en riktig dator, men det är faktiskt bara mjukvara.

Operativsystemkompatibilitet

För att kunna använda funktionen för delad mapp som är inbyggd i VirtualBox måste du installera något som kallas “Gästtillägg” på gästdatorn. I skrivande stund finns det tillägg för:

För de flesta kommer gästmaskinen förmodligen att köra Windows eller Linux. Om du kör något mer exotiskt (eller försöker köra macOS) kommer den här metoden inte att fungera.

Installera gästtillägg

Innan du kan få delade mappar att fungera måste du installera på den virtuella maskinen i fråga. Detta fungerar genom att placera en virtuell CD i den virtuella maskinens imaginära CD-enhet. Vi använder Ubuntu Linux här, men VirtualBox kommer automatiskt att upptäcka vilka tillägg som är rätt för gästoperativsystemet.

Allt du behöver göra är att köra din virtuella maskin och sedan klicka enheter och då Infoga cd-bild för gästtillägg…

I vårt fall spelades “CD”-skivan automatiskt och tilläggen installerades utan problem. Vi startade om vår virtuella maskin för säkerhets skull, men det behövs inte strikt. Med gästtillägg installerade är du redo att lägga till en delad mapp till din virtuella maskin.

Skapa en delad mapp på värddatorn

VirtualBox presenterar en delad mapp på värddatorn som en delad nätverksenhet eller som en speciell förlängning av filsystemet till gästdatorns operativsystem. Så du vill ange den mappen på en metalldator som den ska använda.

Du kan tilldela olika delade mappar till varje virtuell maskingäst. Det kan vara en mapp som redan finns eller det kan vara en som du har skapat speciellt för detta ändamål. I båda fallen, när du har bestämt vilken mapp du vill dela med den virtuella maskinen, måste vi välja och montera den.

Vi har skapat en mapp med en testtextfil inuti för demonstrationsändamål.

Aktivera fildelning på gästdatorn

Du kan lägga till den delade mappen till din virtuella maskin med den igång eller stoppad. Vi kommer att montera den delade mappen med vår Ubuntu-maskin igång.

 • Klicka på enheter menyn och sedan Delade mappar>Inställningar för delad mapp.

 • I den här inställningsmenyn klickar du på den blå ikonen för att lägga till en ny delad mapp.

 • Välj rullgardinsmenyn för mappsökväg och välj Övrig. Välj den mapp du vill dela och klicka Välj mapp.

 • Välj automatisk montering och klicka sedan OK. Klicka sedan OK om igen.

Den delade mappen dök upp på vårt Ubuntu-skrivbord, men du kanske måste leta efter den i ditt operativsystems lista över nätverksenheter eller i filsystemutforskaren. I Ubuntu var vi tvungna att ange administratörslösenordet när vi öppnade mappen.

För att ta bort den delade mappen, gå helt enkelt tillbaka till samma fönster som du lade till den från början och ta bort den från listan. Medan mappen är delad kan du i princip använda den som vilken annan monterad disk eller enhet som helst.

Alternativa sätt att dela mappar mellan värd och gäst

Att använda den officiella metoden för att dela filer mellan värd och gäst är inte det enda sättet du kan flytta filer mellan din metalldator och den virtuella maskinen.

Ett enkelt sätt att överföra filer är att använda ett USB-minne. VirtualBox låter dig ge kontroll över en USB-enhet till den virtuella maskinen. Kopiera helt enkelt alla filer du vill överföra till en flashenhet och växla sedan kontroll till den virtuella maskinen med hjälp av VirtualBox-menyn.

Eftersom din virtuella maskin också har tillgång till internet kan du installera ett molnlagringspaket som Dropbox på båda systemen, förutsatt att det finns en version tillgänglig för gästoperativsystemet. Även om detta betyder att filer synkroniseras över din internetanslutning, vilket kan vara långsamt och äta upp ditt datalock, om du har en.

Om allt du vill göra är att kopiera något som passar i urklippet (som ett lösenord) så är det bättre att du aktiverar det delade urklippet i VirtualBox, som också är en del av gästtillägg.

Praktiskt taget felfri fildelning?

Virtuella maskiner är en otrolig teknikprestation, men det är fortfarande datormotsvarigheten till tejp och kartong när det gäller elegans. I slutändan kommer vilken lösning som helst att dela filer mellan ett värd- och gästsystem vara en viss grad av kladdig.

Som sagt, vi hade inga problem med att få det att fungera mellan vår Windows-värd och Ubuntu-gästen. Många användare kommer att stöta på några svåra ställen tack vare hur mycket variation det kan finnas mellan värd- och gästoperativsystemtyper, men som tur är har VirtualBox-communityt sett allt.

Så om du stöter på ett problem som du inte kan lösa rekommenderar vi att du först gör en sökning i forumet och sedan ställer en fråga om svaret inte redan finns där. Men de flesta som följer instruktionerna ovan kommer att klara sig bra.