Dela internet via satellit mellan flera grannar på landsbygden

Internetanslutning via satellit

Platserna vi pratar om är glesbygd. Dessa är i allmänhet små städer, där befolkningen gradvis förloras. Nu, i vårt land, är ett begrepp som uppfinns mycket, det om ”tömda Spanien”, det är dock inget som bara berör oss, det händer även i många andra länder.

Situationen är att på dessa sidor kan de inte teckna optisk fiber och ibland inte ens ADSL, det enda alternativet är att ansluta till Internet via 3G/4G om de har hyfsad täckning, men i de flesta fall är den enda lösningen att teckna internet med satellit.

Denna typ av internetanslutning fungerar genom installation av en parabol på husets tak, med vilken signalen som sänds ut av satelliten plockas upp. Från denna parabol börjar en ledning som når routern från vilken vi får anslutningen, antingen via WiFi eller via en Ethernet-nätverkskabel.

Bland företagen som erbjuder internet via satellit har vi:

Internetanslutning via satellit är för närvarande 30 MB eller 50 MB. Däremot har vi fiberoptiska hastigheter från 100 MB till 1000 Mbps. Trots väldigt olika hastigheter kommer vi att upptäcka att satellitanslutningar till internet kostar mer än fiber. En av de svaga punkterna med satellitanslutningar är dessutom fördröjningen för själva anslutningen, som är större än 100ms i de allra flesta fall.

Å andra sidan erbjuder de stora telefonbolagen som Vodafone, Movistar eller Orange inte internet via satellit. Däremot marknadsför de andra typer av landsbygdsförbindelser som t.ex Vodafone One ansluter , Movistar Internet Radio och Orange 4G hemma .

Är det lagligt att dela satellitinternet mellan flera hem?

Enligt National Markets and Competition Commission (CNMC) är det lagligt att dela internet. På bloggen CNMC, de förklara att det är lagligt att göra så, så länge en rad krav som vi kommer att nämna senare är uppfyllda. För det första behöver inte kvartersgemenskapen registrera sig i operatörsregistret. Dessutom måste du uppfylla ett antal villkor:

  • Wi-Fi-nätverket får inte vara öppet för allmänheten . Därför är antalet användare begränsat och inte massivt. I det här fallet är det bara för grannarna som kommer att ansluta och som vi kommer att dela internetanslutningen med.
  • Grannarna är ideella och tillsammans ska de stå för kostnaderna för nätet . Uppenbarligen kan du inte göra vinst, användningen debiteras inte och den säljs inte vidare, allt kommer att betalas lika.
  • Grannskapet är inte det som tillhandahåller internetåtkomsttjänsten via WiFi, inte heller kundtjänsten.

Därför kan satellitinternet delas mellan flera hem så länge dessa regler följs.

Så du kan dela internet med dina grannar

Beroende på ditt hus och dina grannars tillstånd måste vi använda den eller den nätverksutrustningen. Det första vi behöver tänka på är att operatören kommer att installera en Wi-Fi-router i vårt hus, den typiska Wi-Fi-routern med samtidig dubbelband för att enkelt kunna ansluta till alla enheter. När vi väl har en anslutning i vårt hus måste vi fundera på hur vi ska få denna anslutning till vår grannes hus via Wi-Fi.

Normalt på landsbygden byggs det hus och inte lägenheter, så våra grannar kommer att ligga precis bredvid varandra på samma höjd, eller flera meter från oss. Vi kommer att rekommendera olika typer av nätverksutrustning om du behöver dela internet med en eller flera grannar.

Om din granne är limmad på din vägg med vägg

Om din granne är fäst vid dig vägg i vägg, det vill säga i de fall där husen ligger i närheten, cirka tio meter bort och med bra täckning inomhus, kan vi använda en USB-adapter eller PCIe så att grannen kan ansluta med sina datorer. Till exempel är de idealiska för att ansluta vår stationära eller bärbara dator.

L’ ASUS PCE-AC88 kan få maximal trådlös prestanda från din router eftersom den har fyra externa antenner i 4T4R MIMO-konfiguration. Dessutom nådde den verkliga hastigheter på 750 Mbps, och på avlägsna platser är prestandan också utmärkt.

ASUS PCE-AC88 – Nätverkskort (Wi-Fi PCI-e AC3100, dual band, 4T4R, 1024 QAM)

>
USD

62,22

Detta ASUS PCE-AC58BT kort är ett av de bästa värdena för pengarna. Dessutom erbjuder den bra prestanda eftersom den låter dig nå hastigheter på 107 MB / Bluetooth 5.0 är också integrerat. Den fungerar också mycket bra på platser borta från Wi-Fi-routern.

Relaterade Artiklar

Back to top button