Dejtingappar: När appar som Grindr förvandlas till den värsta mardrömmen

Dejtingappar visar sig inte alltid vara säkra och långt ifrån någon form av fara. Eftersom plattformar består av miljontals användare nekas ingen åtkomst, inte ens brottslingar. I större risk finns gayappar som Grindr. Situationen i det här fallet har blivit så allvarlig att till och med polisavdelningen i staden Atlanta har larmat, som har anordnat en presskonferens.

Dejtingapp: alla detaljer om ärendet

Grindr låter dig skapa en personlig profil och använda din GPS-position för att placera dig på ett rutnät av användare. Den senare kommer att fungera som ett pass för bläddra bland andra profiler sorterade, från närmast din plats, till längst bort.

Polisen i Atlanta förklarade att rånen ägde rum i isolerade platser från staden. Agenterna tillade också att enligt deras åsikt finns det många fler offer, men de kan vara rädda eller skämmas för att prata om händelsen. Som sergeanten förklarar Rodney Jones, misstänkta använder Grindr gay dating app för Han förklarade vidare att tjuven brukar vara beväpnad med en pistol och råna offret i slutet av matchen.

sa Jones. Polisen begärde uttryckligen att få dela övervakningsvideon som rör en av de misstänkta, för att identifiera tjuven. Enligt Atlantapolisen, som fortfarande håller på med utredningen, finns bland de misstänkta en svart man, cirka 20 år gammal.

Relaterade Artiklar

Back to top button