Deezer: streamingtjänsten är lite bättre

Deezer logotyp © clubic.com

Den franska gruppen Deezer håller på att återhämta sig efter en “krossande” börsnotering…

L’
Bolagets mål är att nå noll till 2025, särskilt med fokus på vissa länder.

Bättre för Deezer

Eftersom det inte bara är Spotify, Apple Music och Amazon Music i livet, ger Deezer-gruppen några ganska lugnande nyheter i ett pressmeddelande som publicerades denna onsdagskväll. Kom ihåg att gruppen gick in på börsen i somras med förluster och en krasch, med en aktie som sjönk med 35 % från första morgonen…

För att få huvudet ovanför vattenytan har den franska streamingplattformen beslutat att se över sin strategi genom att särskilt fokusera på vissa tillväxtmarknader, med Frankrike förstås, men även Brasilien eller Tyskland, via en ny plattform lanserad i samarbete med RTL.

Fokus på Frankrike, Tyskland och Brasilien!

Därmed bekräftar Deezer nettoförluster som är nära 52 miljoner euro, med ett förbättrat bruttodriftsöverskott men som trots det ligger kvar på minus med 24,6 miljoner euro. För att kompensera för dessa förluster minskade Deezer särskilt marknadsföringskostnader på vissa marknader.

För Deezer är det verkligen en fråga om att enbart koncentrera sig på länder med hög potential, med dock möjligheten att penetrera nya marknader baserade på lokala partnerskap. Därmed skulle den franska gruppen också titta på Kanada, Italien, Spanien eller till och med USA, dock på villkoret att hitta en stark och känd allierad där.

På publiksidan har Deezer totalt 9,4 miljoner prenumeranter, en liten minskning (på cirka 300 000 prenumeranter) jämfört med förra året. De goda nyheterna trots allt är att gruppen har fått prenumeranter i Frankrike, vilket gör att den kan lägga upp högre intäkter på cirka 12 % under första halvåret 2022.

Den 4 oktober kommer Deezer att hålla sin “Investor Day” i London för att övertyga proffs inom sektorn.

Källa: Deezer

De bästa musikströmningstjänsterna (2022)

Länge försummat av GAFAMs till förmån för “nybörjarna” Spotify eller Deezer, är musikströmning nu lekplatsen för alla “stora killar på webben”. Apple, Google eller Amazon erbjuder nu sin egen tjänst. Och mitt i denna kamp för dominans av din lyssningstid finns artister, musik och poddar. Så, ljudkvalitet, pris, katalog, gränssnitt, sociala interaktioner: är streamingtjänster likadana? Vår jämförelse är här för att hjälpa dig att välja rätt.
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button