Deezer byter ägare! Så vem är Jeronimo Folgueira, dess nya VD?

Logotyp Deezer.png

de musikströmningstjänst
Franska, Deezer, har valt en spanjor och Jeronimo Folgueira som efterträdare av Hans-Holger Albrecht, som inte lämnar företaget helt.

Deezer meddelade på torsdagsmorgonen en stor förändring i sitt organisationsschema. I slutet av juni kommer tysken Hans-Holger Albrecht, nuvarande “global VD” (president och general manager) för den franska tjänsten och i tjänst sedan februari 2015, att ge upp sin plats. Och det är spanjoren Jeronimo Folgueira som kommer att efterträda honom. Han var vid en tidpunkt den yngsta europeiska chefen för ett varumärke representerat på New York Stock Exchange.

Jeronimo Folgueira Deezer

Läs också:
Deezer landar på HomePod och HomePod mini

Jeronimo Folgueira, specialist på onlinetjänster

Det parisiska företaget Deezer presenterar Jeronimo Folgueira som ” en erfaren ledare med betydande erfarenhet av att förändra och växa mycket konkurrenskraftiga digitala industrier “.

Med 15 års erfarenhet av media och ny teknik har Folgueira redan gjort en hel del framsteg i sin karriär. Från 2015 till 2019 var han till exempel VD för Spark Networks, en tungviktare bland dejtingföretag, vars mest kända varumärke i Frankrike är Attractive World. Under sin tid i Berlin bidrog han i hög grad till omvandlingen av koncernen och ledde tre avgörande fusioner och förvärv, särskilt den av den amerikanska dejtingplattformen Zoosk. Han hade också till stor del övervakat koncernens börsintroduktion i New York i november 2017, vilket hade gett honom, vid den tidpunkten, att bli den yngsta europeiska VD:n för NYSE.

Nästa chef för Deezer har också passerat Betfair (global onlinespeljätte), Bigpoint (en tysk videospelsutgivare) och RTL Group, som nyligen diskuterades med den föreslagna sammanslagningen av TF1 och M6.

Läs också:
Spotify lanserar virtuella konserter

I en idealisk position för att accelerera vår tillväxt »

Innehavare av en magisterexamen i företagsekonomi från Columbia Business School, Jeronimo Folgueira dolde inte sin entusiasm när han formaliserade sin kommande utnämning. ” Jag kunde inte vara mer exalterad över att gå med i Deezer. Jag brinner för musik och poddar. De har en speciell plats i våra hjärtan (…) Vi har en mycket konkurrenskraftig plattform med unika egenskaper. Detta innebär att vi är i en idealisk position för att accelerera vår tillväxt och ta vara på många nya möjligheter, som kommer att gynna såväl artister som musikälskare. “.

Efter sex år av god och lojal tjänst kommer Hans-Holger Albrecht, som aktivt bidrog till Deezers tillväxt, inte att lämna företaget helt, eftersom han kommer att sitta där som styrelseledamot. Louis-Alexis de Gemini är fortfarande VD för Frankrike för musikströmningstjänsten. 2020 hade Deezer 14 miljoner prenumeranter världen över.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button