DeepPrivacy: deepfake för att anonymisera foton? Och varför inte !

DeepPrivacy1 © DeepPrivacy

Deepfakes väcker oro hos vissa, som bara ser i dem ett sätt att förskingra och kompromissa. Men som med all teknik kan den här ha fördelar.

Och om deepfake verkligen kan användas för att avleda bilder/videor i skadliga syften, kan det också logiskt göra det möjligt att anonymisera andra. Detta är vad DeepPrivacy erbjuder att göra med några få klick. Den här sidan låter dig snabbt manipulera ett foto genom att tillämpa AI-teknikerna som används av deepfake på det. Målet är inte att få en individ att se ut som någon annan, utan snarare som ingen annan… med ibland några hicka.

Två exempel

För att illustrera resultatet erbjuder DeepPrivacy två bilder som exempel. Det ena inkluderar porträtten av Yoshua Bengio, Geoffrey Hinton och Yann LeCun (alla är forskare specialiserade på artificiell intelligens). Det andra är ett foto på unga tennisspelare. På några sekunder kan DeepPrivacy anonymisera dessa två bilder.

DeepPrivacy1 © DeepPrivacy
DeepPrivacy1 © DeepPrivacy

© DeepPrivacy

Tja, som du kommer att se är resultaten ganska varierande. Således förvandlar DeepPrivacy Yann LeCun till en sorts hybrid av Jensen Huang och Harry Potter till en början och till en François Hollande av pakistanskt ursprung på en sekund (men likheten med kända personer eftersträvas inte, du skulle ha förstått det).

DeepPrivacy1 © DeepPrivacy

DeepPrivacy1 © DeepPrivacy

När det gäller tennisklassen är vissa mutationer rent ut sagt skrämmande. Särskilda omnämnanden för den lilla flickan i den gula kepsen på vänster sida och den vuxna i den röda t-shirten i mitten.

DeepPrivacy1 © DeepPrivacy

Kom igen, ett lite mer övertygande resultat.

DeepPrivacy1 © DeepPrivacy

Om du vill lära dig mer om processen kan du konsultera all data på GitHub.

Källa: DeepPrivacy

Relaterade Artiklar

Back to top button