Decathlon påpekade sin opacitet med personuppgifter

Decathlon © © Decathlon

Decathlon samlar in och delar sina kunders data utan deras aktiva samtycke med flera varumärken från Valiuz dotterbolag.

Ger sport- och fritidsföretaget sig själv för stor frihet när det gäller våra personuppgifter? På Twitter pekar Pixel de Tracking-kontot, som är specialiserat på temat övervakning på webben, på den franska gruppens metoder.

Decathlon delar din data med Auchan och många andra som standard

Till en början är det förvånande att ett Decathlon-användarkonto också är kopplat till “partners”. Dessa förklaras inte tydligt på inloggningsskärmen och i popup-fönstret som förklarar att ett Decathlon-konto låter dig dra nytta av en uppsättning tjänster som går utöver detta enkla tecken.

Du måste gå till avsnittet “Dataanvändning” i kontoinställningarna för att inse att det finns ett alternativ att ” berika [son] Decathlon konto av [ses] interaktioner med andra varumärken i Valiuz-alliansen (och vice versa) “. Problem: Detta är aktiverat som standard.

Valiuz samlar varumärken som Auchan, Boulanger, Kiabi, Leroy Merlin, Norauto, Flunch, Alinea, Jules, Saint Maclou, Electro Dépôt och 3 Brasseurs. Vår data passerar därför mellan alla dessa företag om vi inte manuellt avaktiverar alternativet i fråga.

En tveksam idé om samtycke

Som Pixel från Tracking påpekar står denna praxis i total motsats till Decathlons löfte, som säkerställer att de inte använder sina kunders data utan deras samtycke.

Valiuz använder Mediarithmics-cookien för att samla in användarinformation på en allianswebbplats. Genom hashning och korskontroll kopplas information som ska vara anonym till ditt konto för att skapa en annonsprofil.

Källan fördömer också det faktum att på Valiuz-webbplatsen är gränssnittet för informationsbehandlingsparametrar medvetet oklart. Som standard är spårningsfunktionsknappen AV, vilket tyder på att spårningen är inaktiv. Detta är inte fallet, och det måste vara PÅ för att inaktivera spårning. Hos Valiuz, som tillhör den mäktiga Mulliez-familjen, råder det ingen brist på idéer för att lura konsumenterna.

Relaterade Artiklar

Back to top button