Decathlon lanseras i NFT, snart en butik i metaversen?

Decathlon NFT © (Bild: Decathlon)

Vi såg det inte komma, men Decathlon inleder i sin tur loppet för NFT.

Detta första projekt, kallat Kipsta Barrio, tar formen av en ny serie sneakers inspirerade och designade för Street Football-spelare.

Decathlon lanseras (också) i NFT

Decathlon tar steget och landar i sin tur på NFT-marknaden. Gruppen har sällskap av Tezos och lanserar sitt Kipsta Barrio-projekt, sneakers dedikerade till Street Football-spelare. För sin allra första NFT samarbetar Decathlon med Séan Garnier, världsmästare och trefaldig fransk fotbollsmästare i freestyle.

Sneakers kommer att finnas i 2 008 exemplar, som en hyllning förstås till året då idrottsmannen vann RedBull Street Style i Brasilien. Varje sko är associerad med en NFT i form av en ” gyllene biljett ” (som i Kalle och chokladfabrikenja) vilket ger tillgång här till personliga och exklusiva upplevelser med världsmästaren.

Decathlon NFT

Decathlon har valt att distribuera sitt projekt på Tezos blockchain, i enlighet med företagets åtaganden när det gäller biologisk mångfald och klimatambition. Valet av Tezos motiverades av dess Proof-of-Stake, energieffektiva design och dess låga utgivnings- och transaktionskostnader för digital konst. “förklarar varumärket.

Kipsta Barrio-skor har varit tillgängliga på Decathlons webbplats i vissa länder (inklusive Frankrike) sedan den 26 april. Gruppen specificerar att Barrio-projektet av Kipsta är ” det första steget in i blockchain- och NFT-världen “.

Källa: NFT kväll

Relaterade Artiklar

Back to top button