De uppkopplade glasögonen från samarbetet mellan Ray Ban och Facebook läcker innan deras officiella tillkännagivande

Zuckerbeg glasögon

Förväntad och retad i flera månader, kopplade glasögon Facebook
x Ray Ban avtäcks för första gången. Deras utseende liknar nästan i alla avseenden de klassiska glasögonen från det berömda märket.

Avslöjandet av glasögondesignen beror på en slumpmässig läcka på sociala medier, även om den officiella presentationen ska äga rum senare idag, den 9 september.

Läs också:
Mark Zuckerberg bekräftar samarbetet mellan Ray-Ban och Facebook för skapandet av uppkopplade glasögon

En klassisk design… med två sensorer

Det är tack vare den väsentliga Evan “Evleaks” Blass som vi kan beundra från alla vinklar (och för första gången) de uppkopplade glasögonen som är resultatet av samarbetet mellan Ray Ban och Facebook. Tre distinkta modeller samt flera färgställningar visades i en serie tweets.

Ray Ban Round © Ray Ban Facebook

Dessa modeller tar upp glasögonens välkända design ” Vägfarande “, men också ” Runda “och” Meteor “. Detta är inte en överraskning, eftersom Mark Zuckerberg i juli indikerade att produkterna skulle baseras på märkets ikoniska design. Detta nya sortiment av anslutna glasögon är dock grupperat under namnet ” Ray Ban-berättelser “.

Ray Ban Way Farer © Ray Ban Facebook

Stilen är därför klassisk, baserad på kända ramar, men med integration av ett par kameror på varje sida. Dessutom finns en knapp längst upp på höger gren. Varumärkeslogotypen är som alltid placerad på både bågen och linserna, men det finns inga tecken på Facebook-branding (förutom boxen).

Ray Ban Meteor © Ray Ban Facebook

Dessutom berättar läckan för oss att detta par anslutna glasögon kommer med ett fodral, en skyddsväska, en referensguide, en garanti och, föga förvånande, en laddningskabel.

Läs också:
Facebook: augmented reality-glasögon kan vara autonoma “inom 5 till 10 år”

Funktioner fortfarande okända

När vi skriver dessa rader känner vi inte till de tekniska och tekniska detaljerna för dessa glasögon. Glasögonen är klassiska och de är inte augmented reality-glasögon. Enligt Facebooks grundare är denna första produkt en del av ” företagets resa mot fulla augmented reality-glasögon i framtiden “.

Inga detaljer har kommunicerats på knappen placerad på den högra grenen av varje modell. Som sagt, det finns en god chans att det är en knapp med en funktion för att slå på och av båda kamerorna.

Ray Ban Facebook-knapp © Ray Ban Facebook

För tillfället påminner dessa glasögon väldigt mycket om Snapchats Spectacles, som gjorde att korta videoklipp kunde spelas in och synkroniseras till en telefon.

Hur som helst, den officiella presentationen har retats för datumet den 9 september. Vi bör därför inte vänta länge innan vi i detalj upptäcker Ray Ban-berättelser.

Källor: Gränsen
, Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button