De olika sätten att köra Windows-program på en Mac

När det gäller att köra Windows-program på en Mac finns det några olika alternativ. Du kan använda en virtuell maskin, som i grunden är en simulerad Windows-miljö som körs inuti macOS, eller så kan du använda en Windows-emulator, som låter dig köra Windows-program direkt på din Mac.
Om du bara behöver köra några specifika Windows-program är det bästa alternativet förmodligen att använda en Windows-emulator som Wine. Detta gör att du kan köra de flesta Windows-program utan att behöva installera ett fullständigt Windows-operativsystem.
Men om du behöver använda Windows för spel eller andra intensiva applikationer, kommer du förmodligen att vilja använda en virtuell maskin. Detta kommer att ge dig bästa prestanda, men det kommer också att ta upp mer diskutrymme och kräva mer systemresurser.

Microsoft-filer som Mac-datorer inte kan öppna är associerade med företagets relaterade filer. Exe-filer för Mac är tillgängliga via WineBottler eller Boot Camp. Användare av Mac OS X kan köra Parallels Desktop virtuella maskiner. För att kunna öppna programmet måste det köras på en Windows-dator. Du kan köra exe-filer på en Mac, men bara om du är bekant med processen. Korrupta registerinställningar eller ett virus kan ändra standardkonfigurationen för EXE-filer. Det är möjligt att göra detta genom att ladda ner ett specialiserat verktyg. Om du inte vill använda Windows kan en virtuell maskin installeras på din Mac som kan användas för att göra det.

Detta är allt som krävs för att installera och köra programvara. Den mest kända av dessa filer är Microsoft Windows, som används flitigt i branschen. EXE-filer, som namnet antyder, är Windows-motsvarigheten till APP-filer (APP-filer är körbara filer i macOS).

Hur kör jag en exe-fil på en Mac utan vin?

Kredit: reduxzone.com

Det finns inget enkelt sätt att köra en exe-fil på en mac utan vin. Det bästa sättet skulle vara att hitta en mac-version av programmet du vill köra.

En Mac kan antingen köra Windows EXE-filer eller köra dem. Det är bäst att använda Boot Camp eller WineBottler för att åstadkomma detta. Det är viktigt att du har tillräckligt med resurser på din Mac för att köra både macOS och Windows. Apple har för avsikt att använda sina egna processorer inom en snar framtid och gå bort från Intel-processorer. WineBottler-kompatibilitetslagret konverterar anrop till Windows Application Programming Interface (API) från Windows-appar till POSIX-baserade anrop när du använder en Windows-app. Eftersom det inte översätter alla Windows API-anrop till engelska, kanske vissa Windows-appar inte fungerar alls.

Hur installerar jag en exe-fil på en Mac?

Kredit: wikiHow

Det finns inget enkelt sätt att installera .exe-filer på en Mac, eftersom Mac-datorer är utformade för att köra .dmg-filer. Det finns dock några sätt att kringgå detta. Ett sätt är att använda ett program som WINE, som låter dig köra Windows-program på en Mac. Ett annat sätt är att använda en virtuell maskin som Parallels eller VMware Fusion.

Exe-filtillägget är ett vanligt och välkänt filtillägg som används av Windows-program. Det är inte ovanligt att körbara filer används tillsammans med skadlig programvara för att distribuera och köra program. Det rekommenderas att du kör ett realtidsskyddsverktyg och låter din Mac skannas regelbundet för att hålla den säker. Exe-filer kan köras på en Mac med hjälp av den här guiden. Om du behöver installera Windows utan att starta om är Parallels Desktop-appen ett snabbt, enkelt och kraftfullt alternativ. Denna kostnadsfria testversion av Windows innehåller en mängd funktioner, såsom realtidsuppdateringar, omfattande support och ett års prenumeration på Microsoft Outlook. Vinkompatibilitetslagret gör att Windows-program kan köras på din Mac.

Mac Exe-filer

Mac EXE-filer är körbara filer som används på Macintosh-datorer. Dessa filer kan köras genom att dubbelklicka på dem och de öppnas i lämpligt program. Mac EXE-filer är vanligtvis associerade med specifika program, och de kan bara köras av det programmet. I de flesta fall är Mac EXE-filer inte avsedda att öppnas av användaren, utan snarare av programmet som de är associerade med.

De tre metoderna för att öppna EXE-filer på en Mac: En guide Termen EXE hänvisar till ett filformat som kan användas för att köra eller installera program på Windows-datorer och -enheter. Eftersom Mac-datorer använder ett annat operativsystem än Windows-datorer kan EXE-filer inte köras på Mac-datorer. Om du har en annonsblockerare installerad på din dator måste du tillfälligt inaktivera den innan du laddar ner WineBottler. På din Mac-enhet högerklickar du på EXE-filen som du vill öppna den till. Du kan använda både macOS och Windows med Boot Camp, som ingår i de flesta Mac-enheter. Boot Camp kan automatiskt partitionera din hårddisk om du använder en ISO-fil för att installera Windows. Du kan skapa en virtuell maskin för din Mac som kör Windows-program genom att installera och köra Parallels Desktop på den.

För att använda Boot Camp-ikonen på din Mac, navigera till din enhet och starta Windows. Du kan arbeta med både Windows- och Mac-filer samtidigt genom att använda den här metoden, som inte kräver partitionering av din enhet. När du har installerat programvaran kan du enkelt överföra filer från den virtuella datorn till din värddator på din Mac-enhet. Denna app gör det enkelt att flytta dokument och projekt.

Öppna Exe-filer

En lista över filer som Windows hittar matchar namnet på EXE-filen som du vill öppna. Du kan läsa filen genom att dubbelklicka på den. Programmet börjar med ett fönster som visar sin egen information. För att öppna programmet, välj Öppna från popup-menyn bredvid EXE-filnamnet.

En datorfil med en förlängning som kallas en körbar är också känd som en EXE-fil. Dessa filer är designade för att köras som program i Windows, vilket gör dem till en av de mest använda filerna i operativsystemet. Om du vill extrahera filer från en EXE-fil kan du göra det också. Det kan verka svårt att redigera ditt register, men det bör bara ta några minuter. Eftersom en EXE-fil inte är designad för OS X måste du använda ett speciellt program för att köra den. När du har installerat Wine, verktyget med öppen källkod som lägger till ett Windows-omslag till EXE-filen, måste du starta om den. Vissa program fungerar bättre än andra; du behöver ingen Windows-skiva för att installera vin.

7-Zip är ett program som låter dig öppna EXE-filer som om de vore arkivfiler som ZIP och RAR. Om EXE-filen är ett separat program kommer du att kunna använda den så snart som möjligt. Wine kan användas för att köra programmet som är inställt i en programfil. Om du har EXE-filer är det en bra idé att köra en skadlig programvara. EXE-filer kan vara farliga, särskilt om de bara är en enda fil i EXE-format eller om de är obekanta för användarna. Innan du startar filen bör du använda ett antivirusprogram för att skanna den.

Ett verktyg som kan användas för att konvertera.exe-filer till.apk-filer är EXE to APK Converter Tool. Det är bekvämt att arkivera och lagra körbara filer på den här maskinen. Verktyget är enkelt att använda och kräver bara några få klick för att slutföra.

Relaterade Artiklar

Back to top button