De nya ISS solpanelerna har anlänt (och Thomas Pesquet kommer att hålla fast vid det)

iROSA solpaneler ISS © SpaceX

I slutet av morgonen den 5 juni förtöjde ett nytt Dragon-fraktfartyg vid internationell rymdstation
. I sitt lastrum, två av de sex nya solpaneler som kommer att återställa potentialen till ISS fram till 2030. Amerikanen Shane Kimbrough och fransmannen Thomas Pésquet
kommer ut för att installera dem i rymddräkter nästa vecka.

Roll-up solpaneler är mycket efterlängtade i framtiden.

Läs också:
Astronauter på sidorna av ISS för att förbereda sig för ankomsten av nya solpaneler

Välrullade paneler

De kallas iROSAs, för ” ISS Roll-Out Solar Array “. Dessa enheter, som levereras av Boeing (och i verkligheten tillverkade av Redwire), tillåter två moderna och kraftfulla solpaneler, sex meter breda och 19 meter långa, att rulla på sig själva… i fyra cylindrar hopvikta mot varandra och inklämda i “bakluckan” ” på fraktfartyget Dragon, dess bakre last trycklöst. Dessa nya solpaneler beställdes 2018 för 103 miljoner dollar, och de kommer utöver de litiumjonbatterier som installerats under de senaste fyra åren för att konsolidera den internationella rymdstationens energikapacitet.

Det måste sägas att den nuvarande utrustningen åldras, den äldsta av de åtta stora panelerna som installerats har funnits sedan 2000 (de övriga är från 2006, 2007 och 2009). Resultatet: en försämring av prestanda som inte stämmer väl överens med de växande behoven av vetenskapliga experiment och tekniska demonstrationer på sidorna av stationen såväl som inom dess moduler.

iROSA solpaneler ISS global © Boeing

En iROSA kan dölja en annan

De sex iROSA-panelerna kommer att ge 120 kW elektrisk effekt, men deras bidrag måste vägas: för att undvika att det tar månader (och tiotals miljoner) för installation, har NASA och Boeing valt att installera dem framför de befintliga panelerna, med samma strukturer. iROSA-panelerna kommer att vara något lutande jämfört med de gamla, och kommer därför att “skugga” dem, men vinsterna kommer fortfarande att vara betydande eftersom det finns mellan 20 och 30 % extra elektrisk energi tillgänglig för stationen fram till 2030.

De två första iROSA:erna anlände därför med Dragon-lastfartyget (CRS-22-uppdrag) denna lördag, den 5 juni, med helautomatisk dockning till det amerikanska segmentet av ISS. Det återstår att leta efter dem tack vare robotarmen SSRMS (eller Canadarm2) som gör att de kan förpositioneras innan de installeras. Eftersom astronauterna inte kommer att kunna skära den. Trots enhetens imponerande massa (de fyra cylindrarna i de två stora panelerna väger 1 380 kg), kommer det att vara nödvändigt att gå ut i rymddräkter för att ställa in iROSA:erna och ansluta dem till stationsnätet.

Thomas Pesquet - ISS

Läs också:
Rymdskräp skadar den ledade armen på ISS utan att göra någon skada… för den här gången

Och här kommer Thomas igen

Det var väntat, och NASA och den europeiska byrån bekräftade för några veckor sedan: det är verkligen Thomas Pesquet som ska gå ut för att installera panelerna med hjälp av amerikanen Shane Kimbrough. Det kommer att ta flera utflykter utanför fordonet, en per panel, som därför är planerade för tillfället onsdagen den 16 juni och söndagen den 20 juni, med en beräknad varaktighet på 06:30 utanför.

Thomas och Shane känner varandra mycket väl och har redan arbetat tillsammans i rymddräkter på sidorna av stationen i januari 2017, men också i poolen under månaderna före deras nuvarande uppdrag att repetera den mycket koordinerade baletten som de kommer att spela om denna månad juni.. Hoppas att installationen inte avslöjar några obehagliga överraskningar, de kommer i alla fall att behöva mycket koncentration!

Källa: rymdfärd nu

Relaterade Artiklar

Back to top button