De nya bärbara Nokia-datorerna kommer, lanserade av en fransk startup

Nokia PureBook Fold © © Off Global

Några månader efter att ha haft lanserade sin Nokia PureBook ProFrench Off globala återvänder med två nya bärbara datorer att utöka sitt utbud: Nokia PureBook Fold och PureBook Lite, båda placerade på ingångsnivå.

På sidan av IFA tillkännager Off Global (fransk startup-ansvarig för Nokia-licensen för den bärbara marknaden) två nya 14-tums ultraportabla datorer: Nokia PureBook Fold och Nokia PureBook Lite. Den första är en 2-i-1 med en skärm som kan lutas 360 grader runt tangentbordet, medan den andra nöjer sig med en klassisk design. Båda kommer på marknaden i september i tre färger (svart, blå och röd) till låga priser: 549 respektive 449 euro.

Nokia PureBook Fold, en 2-i-1 nybörjare

Med 18,6 mm tunn och med ett plastchassi kommer Nokia PureBook Fold inte att vara bland de tunnaste eller snyggaste konvertibla ultraportabla enheterna på marknaden, men det finns vissa eftergifter att göra för den här prisklassen. Enheten väger också 1,66 kg och riktar sig främst till studenter och familjer med en 14,1-tums Full HD-pekskärm (IPS, 250 nits) och ganska minimalistisk anslutning: två USB-C-portar 3.2, en USB-A 3.0-port, en microSD läsare och ett 3,5 mm-uttag. A priori ingen HDMI-utgång i programmet, men vi kan fortfarande räkna med en fingeravtrycksläsare.

Nokia PureBook Lite © © Off Global

Webbkameran som valts av Off Global kommer inte att gå längre än 1 Mpx, medan anslutningsmöjligheten för PureBook Fold är begränsad till Wi-Fi 5 och Bluetooth 5. Enheten är nöjd med resten av en liten Intel-processor Pentium Silver N6000, ihopkopplad med 8 GB LPDDR4x och 128 GB eMMC-lagring. Setet drivs av ett 38 Wh batteri, uppladdningsbart med ett 45 W block.

Nokia PureBook Lite, en rudimentär maskin

PureBook Lite är också avsedd för snäva budgetar och har ett minimalistiskt tekniskt ark. Vi hittar där mer eller mindre samma konfiguration, med en Intel Pentium Silver N6000-processor, 8 GB LPDDR4x och 128 GB eMMC-lagring; en 14,1-tums Full HD (icke-touch) IPS-skärm; Wi-Fi 5 / Bluetooth 5-anslutning; samma webbkamera, samma fingeravtryckssensor och samma kontakter som på PureBook Fold. Samma sak för batteriet (38 Wh) och för laddaren (45 W).

Den största skillnaden finns på chassisidan. Fortfarande i plast är den här lite mer kompakt och överstiger inte 17,7 mm tjock för 1,47 kg. Och naturligtvis är det ingen fråga om att vända skärmen 360 grader här.

Källa: Off Globalt pressmeddelande via TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button