De många spelen i Google Play Games är nu tillgängliga även med en svag dator

Google Play Spel © Bild: Google

Google fortsätter att utöka betatillgängligheten för sin nya Google Play Games-tjänst.

En tjänst som snart kommer till Frankrike, och som för tillfället kommer att döpas om i “Google Play Games”. Helt enkelt.

Google Play Spel: vad är det?

För några månader sedan formaliserade Google sin nya Google Play Games-plattform, vars mål är att tillåta användare av Windows 10 och Windows 11 att spela Android-spel direkt från sin PC. En tjänst som först lanserades i betaversion, på sidan av Hong Kong, Taiwan och Sydkorea.

Google Play Spel © Google

Nyligen har Google öppnat slussarna för sin tjänst lite bredare genom att distribuera den senare (fortfarande i betaversion) på sidan av Australien och Thailand. Detta innebär också att systemkraven sänks.

Åtkomst även för “inte särskilt kraftfulla” datorer

Applikationen signerad Google har faktiskt dragit nytta av olika optimeringar, som gör att den amerikanska jätten kan sänka de rekommendationer som krävs med avseende på användarens PC. Det kommer inte heller att vara nödvändigt att ha en krigsmaskin för att njuta av Google Play Games.

Till exempel är det inte längre nödvändigt att ha en dedikerad GPU för att njuta av spelen som erbjuds av tjänsten. Datorer med integrerad GPU bör också inkluderas, med vetskapen om att Google nu rekommenderar åtminstone ett Intel UHD Graphics 630-kort (eller motsvarande).

Google har också reviderat sina CPU-krav, eftersom Google Play Games nu är begränsad till en fyrkärnig processor istället för en åttakärnig processor. Slutligen har webbjätten också sänkt det begärda lagringsutrymmet, från 20 GB till 10 GB. På så sätt låter Google ett bredare spektrum av användare dra nytta av sina nya tjänster. Det återstår att se nu när Google Play Games kommer att distribueras hos oss.

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button