De “intelligenta” sensorerna som upptäcker skadornas svårighetsgrad anländer

En del av oss kommer säkert att ha råkat ut för mer eller mindre allvarliga skador kanske på grund av en olycka, ett fall eller någon annan orsak. Vad var och en av oss gjorde i det ögonblicket var att förbinda såret, ta hand om det medan vi väntade på att det skulle läka. Från och med idag kommer det dock att bli lättare att få ett sår att läka än det var tidigare. Allt detta tack vare “intelligenta” sensorer för sårbandage som kan övervaka tillståndet för samma sår och påskynda och förbättra läkningen.

För att beskriva dessa otroliga “intelligenta” sensorer är en studie publicerad på sidorna av den vetenskapliga tidskriften ACS-sensorer. Forskningen i fråga bär signaturen av ett team av forskare från Skoltech ochuniversitet från Texas till Austin. Det är om bärbara enheter särskilt lämplig för att läka sår och hudliknande sår kronisk. Dessutom tillåter den här sensorn att inte ens ta bort bandage för att kontrollera svårighetsgraden av såren själva.

Elektroanalytiska “smarta” sensorer upptäcker föreningar involverade i sårläkning

De smarta bandage utvecklat av forskare kan utföra övervakning av detaljer biomarkörer mycket viktigt under processen sårläkning. Dessa elektroanalytiska sensorer består av en rad ultramikroelektroder av kol och är placerade var och en på en polyetylentereftalat (PET) substrat. För att testa effektiviteten av deras produkt använde forskarna den simulerade sårmiljöer övervakning av tre särskilda biomarkörer: den pyocyanin produceras av bakterien, denkväveoxid och densyra uricen metabolit kopplad till sårets svårighetsgrad.

Det är tre elektroaktiva föreningar som verkar i relation till elektrisk aktivitet och därför kan detekteras av dessa intelligenta sensorer. Forskarnas mål är nu att använda denna sensorteknik för Utbildning och för realtidsövervakning av effektiviteten av sårbehandling på mänskliga subjekt i kliniska miljöer.

Relaterade Artiklar

Back to top button