De första resultaten av Intel Xe DG1-grafikkortet: vad är denna GPU värd?

Asus DG1-4G © Asus

A Grafikkort
exklusivt avsedd för OEM-marknaden som har testats genom en monteringsmaskin.

Sedan början av året har informationen mångdubblats kring Intel Xe DG1-kortet och i synnerhet Asus-versionen av detta passiva grafikkort från halvledarjätten.

Läs också:
Intel Iris Xe DG1: Asus publicerar specifikationerna för ett kompakt (och passivt) grafikkort

Intels återkomst till GPU:er

Intel Xe DG1 är logiskt byggd kring en Xe GPU som gör att Intel kan försöka en märkbar (och förväntad) comeback på det dedikerade grafikchippet. Amerikanen hade lovat en sådan återkomst i flera år, eftersom den första informationen kring Xe går tillbaka till åtminstone april 2018.

Kom ihåg att Intel tidigare redan har erbjudit dedikerade grafiklösningar (i740 1998, Larrabee 2008), men de oattraktiva resultaten och den svåra att följa konkurrensen från AMD/NVIDIA hade varje gång överöst Intels förhoppningar på detta område.


Läs också:
Intel: SST (Speed ​​​​Select Technology) skulle sakta ner processorer med 10%, men en fix är på gång

“Little game”, exklusivt

Äntligen tills nu! Som noterat ETA Prime, Asus Intel Xe DG1 är tillgänglig. Dess GPU har 80 exekveringsenheter och stöds av 4 GB LPDDR4X-4266. Den visade TDP är 30 W, och kortet nöjer sig med att kylas passivt.

Självklart bör vi under dessa förhållanden inte förvänta oss ett maktmonster. Men resultaten publicerade av ETA Prime är lite nedslående. På 3DMark TimeSpy är vi mer eller mindre på nivå med kort som GT760, men det blir värre i tv-spel.

Asus Intel Xe DG1 © Videocardz

Ja, på lätta titlar som Fortnite
Var Övervakningdet går väldigt bra i 1080p ” låg “. Å andra sidan, så fort vi går vidare till tyngre titlar som Red Dead Redemption Var Cyberpunk 2077
saker är knappt spelbara vid 900p för den förra och 720p 80% för den senare.

Som sagt, det är uppenbart att sådana spel inte är målet för ett kort som Intel Xe DG1. Det är en grafiktilläggslösning, inte en GPU för spelare. Observera i förbigående att kortet kräver en viss BIOS för att fungera. Asus nämner bara två kompatibla moderkort, vilket också förklarar varför det är reserverat för OEM.

Källor: ETA Prime
, Videokortz

Relaterade Artiklar

Back to top button