De första genomskinliga solcellerna anländer: så här tillverkas de

Under de senaste decennierna har solcellerna blivit allt billigare, grönare och effektivare. Men deras främsta negativa är det faktum att de förblev ogenomskinliga ändå. Detta gjorde dem naturligtvis på något sätt mycket mindre effektiva än de var. Således bestämde sig en grupp forskare för att utveckla gröna, effektiva, ekonomiska men annorlunda utseende solceller jämfört med traditionella. Faktum är att de skapade helt genomskinliga solceller. Låt oss ta reda på hur de byggdes.

Verket som beskriver detta otrolig uppfinning publicerades på sidorna av Journal of Power Sources av ett team av forskare frånKoreanska nationella universitetet i Incheon. Närmare bestämt har koreanska forskare skapat helt transparenta solceller vilket till och med kunde göra fönstren i våra hem verkliga energigeneratorer. För att lyckas har forskare väl tänkt att utnyttja två halvledarmaterial kunna fånga ljus och omvandla det till elektrisk ström.

Här är “ingredienserna” som används för att bygga transparenta solceller

Materialen vi talar om är titandioxid som absorberar ultraviolett ljus som är osynligt för blotta ögat och,oxid av nickel som har en hög transparens. Dessa är de två huvudsakliga “ingredienserna” i de transparenta solcellerna som utvecklats av koreanska forskare. Det är genom kombinationen av dessa två material som de har fått en solcell som har en glassubstrat täckt med metalloxid som utför funktionen av elektrod. Ovanpå det senare finns två lager av de två halvledarmaterialen och en slutlig beläggning av silver nanotrådar som utför funktionen som andra elektrod.

Dessa nya helt transparenta solceller har visat etteffektivitet konvertering på 2,1 %. En procentsats snarare Bra eftersom det bara utnyttjar en en liten del av ljusspektrumet. Det är verkligen en uppfinning utöver det vanliga som verkligen skulle kunna tillåta fönstren i våra hem att förvandlas till mycket högeffektiva energigeneratorer.

Relaterade Artiklar

Back to top button