De första 83″ OLED-TV:erna från LG och Sony är nu tillgängliga

LG OLED 83C1 © LG

LG OLEDC1 är nu tillgänglig med en diagonal på 83 tum (211 cm), precis som Sony A90J
. Dessa är de första tv-apparater
OLED för att nå marknaden med denna diagonal.

OLED-paneler över 77 tum kör inte på gatorna! Det finns LG Z1, 8K UHD OLED-panelen och dess 88-tums diagonal, som handlas till nästan 30 000 euro, ett pris som fortfarande är alldeles för högt jämfört med LCD-tv-apparater av liknande storlek.

Läs också:
LG TV-apparater kommer att få en uppdatering för Dolby Vision i 4K vid 120 Hz

LG C1 och Sony A90J ansikte mot ansikte

Som meddelats på CES kan de som vill ha en väldigt stor OLED-TV nu räkna med 83-tums diagonalen hos LG C1. Detta är verkligen nu tillgängligt i Europa till ett pris av 6 990 euro. Tyvärr, denna diagonal berör inte den nya generationens Evo-panel som finns på LG G1.

LG OLED C1 - sortiment

Sony använder också denna nya panelsignerade LG Display inom sitt A90J-sortiment. Sony XR-83A90J handlas dock för 7 990 euro, en högre prispositionering som kan ses över hela sortimentet.

Priserna är givetvis högre än för high-end LCD-tv. LG Display tenderar dock att fylla gapet mellan dessa två teknologier med ett allt större urval varje år och introduktionspriser som gradvis dras ner. Vi tänker särskilt på tillgängligheten av 48-tums OLED-paneler med LG OLED 48CX sedan förra året, tillkännagivandet av en framtida 42-tumspanel, eller till och med lanseringen av LG OLEDA1-serien som är tänkt att vara mer tillgänglig.

Relaterade Artiklar

Back to top button