De första 4-sitsiga flygande taxibilarna kommer att anlända till Europa före 2025 (om allt går som det ska)

Prosperity I AutoFlight © AutoFlight

Fler och fler eVTOL-aktörer säger sig ha som mål att börja driva marknaden för flygande taxi till 2025. Kinesiska AutoFlight, som etablerar sig i Europa, är en av dem.

Enkel fantasi för några år sedan, regulatoriskt delirium för inte så länge sedan, världen av flygande taxibilar kunde mycket väl komma till liv före 2025. Patrick Ky, verkställande direktören för EASA, den europeiska flygsäkerhetsbyrån, nämnde honom -även i våras, en kommersiell användning av flygande taxibilar som “ kan börja 2024 eller 2025 “. Användningen av framtiden är avgörande här, särskilt när det kommer från tillsynsmyndigheten. Efter Airbus, Skydrive eller franska Ascendance Flight Technologies är det AutoFlights tur att säga att dess flygtaxi, kallad “Prosperity I”, kommer att vara redo för 2025.

Certifieringsmål

Den kinesiska tillverkaren AutoFlight, en av de framstående aktörerna inom eVTOL (elektriska flygplan med vertikal start och landning), har också i början av veckan meddelat att de ska bosätta sig i Europa. Han kommer närmare bestämt att befinna sig på flygplatsen i Augsburg, i Tyskland, där hans första mål kommer att vara att få den eftertraktade certifieringen av European Agency for Prosperity I.

Denna certifiering, som ingen aktör ännu lyckats få, är en riktig inträdesbiljett till den flygande taximarknaden. Vad vi känner till från olika tillverkare har flera prototyper redan visat sig kunna flyga. Men återstår, för EASA, att verifiera att dessa små flygplan är minst lika säkra som ett traditionellt flygplan. Den europeiska byrån vill ta sin tid.

AutoFlight å sin sida har redan passerat forsknings- och utvecklingsstadiet och tillverkar redan sina flygplan. Det Shanghai-baserade företaget erbjuder särskilt en autonom drönare som kan bära fyra personer, V50 – White Shark, som redan är i massproduktionsstadiet.

En vacker baby som kan bära 4 personer

Med Prosperity I tror AutoFlight att det lättare kan ta sig an den europeiska marknaden, i den meningen att det inte är ett autonomt flygplan, utan snarare en flygtaxi som körs av en pilot, som kommer att kunna transportera tre andra passagerare. . Det är med denna enhet som företaget siktar på europeisk certifiering senast 2025.

Denna flygande taxi, den första från AutoFlight som inkluderar en pilot, lovar en räckvidd på 250 kilometer. Anläggningen i Tyskland kommer att hjälpa företaget att genomföra testflygningar och demonstrationer på den gamla kontinenten. “ Vi tar tillbaka flygplanskonstruktionen till Augsburg, skapar en högteknologisk plats och jobb, när vi bygger drönare/flygande taxibilar och skapar ett nytt marknadssegment för flygtaxibilar sa AutoFlight Europes vd Mark Henning.

Prosperity I förväntas baseras på företagets V1500M flygtaxi, eVTOL. Enligt tillverkaren kan den senare nå 200 km/h och 250 km autonomi, förutom en maxvikt på 1 500 kg, inklusive passagerare och frakt. Flygplanet bör utrustas med två pusher-bakpropellrar och totalt 10 elmotorer och lika många propellrar, placerade ovanför kabinen.


Källa: Autoflyg

Relaterade Artiklar

Back to top button