De bästa webbplatserna för att lära ut programmeringsspråk för barn (och inte så unga)

Det är aldrig för sent att lära sig ett programmeringsspråk, även om som med andra språk, som engelska, ju tidigare du börjar med det, desto snabbare kan du bemästra det. Tvärtemot vad många tror kan programmeringsbegrepp läras in precis när de börjar lära ut engelska begrepp på dagis och skolor, och det är inte så att man idag ens kan hitta leksaker i leksaksaffärer, som t.ex. Codi larv från bland annat Fisher Price, som har en målgrupp på endast 3 år.

Långt ifrån dessa “begrepp” av programmering finns det också ett stort antal webbsidor, fler och fler, och mer och mer kompletta, utformade speciellt för att lära ut programmering till de små, och inte så unga, och detta är Eftersom engelska kan läras i alla åldrar kan vi också uppmuntra oss själva att lära oss datorprogrammeringsspråk, även om det kan bli lite komplicerat om vi inte har provat det tidigare.

Av denna anledning kommer vi nedan att lämna en serie mycket användbara webbsidor för att lära ut programmering för barn och ungdomar.

Webbplatser för att lära sig programmering

Om någon plattform är känd för att söka programmering för de små så är det det repa . Denna plattform låter de små skapa sina egna interaktiva berättelser, spel och animationer utifrån programmeringen, vilket hjälper de yngsta att tänka kreativt, resonera systematiskt och dessutom arbeta i grupp.

Liknar Scratch, finner vi Tykner , en plattform specialiserad på att lära ut programmering till de små så att de själva kan skapa spel, applikationer och alla typer av projekt.

Redan lite introducerad till området, och när de grundläggande begreppen “programmering” har bemästrats, Äpple har en lärande plattform som försöker lära ut, genom spel (vilket gör den idealisk för de små), koncepten för sitt programmeringsspråk Switft. Den enda nackdelen med den här plattformen är att den bara kan användas från en iPad, men tekniskt sett täcker den alla, eller nästan alla, begreppen vi behöver veta om programmering för iOS.

Till sist, Stridskod är en mycket intressant webbplats som också främjar “learning by playing” . Denna plattform låter lärare lära ut hur datorer fungerar medan de små leker med datorn

Webbplatser för att dyka in i programmeringsspråk

Android är det mest använda operativsystemet i världen, och därför är den första länken som vi kommer att ge dig nu för att dyka in i programmering följande kurs om hur du skapa en Android-app steg för steg och från grunden. Vid programmering i Android kan det göras från ett stort antal olika språk, både C, om vi använder NDK, och Java eller Kotlin, om vi vill skapa komplexa applikationer. Lyckligtvis är Android Studio en ganska intuitiv programmerings-IDE och låter oss skapa enkla applikationer utan att behöva skriva en massa kod, som förklarades i föregående kurs.

Om vi ​​vill lära ut ett specifikt programmeringsspråk, portalen SoloLearn erbjuder ett stort antal kurser, mycket snabba och enkla, med vilka vi kan lära oss programmeringsspråk som C, C++, Python, PHP, JavaScript, HTML och CSS, bland annat.

Dessutom på Youtube, vi kan också hitta ett stort antal kanaler som vill lära ut programmering till alla som är intresserade av att göra det. Till exempel, på ett personligt plan, är två av de kanaler jag gillar mest:

Om du aldrig har tänkt på att lära dig programmering, från SoftZone uppmuntrar vi dig att prova.

Känner du till andra webbplattformar designade för lära sig programmering både för barn och för vuxna?

Relaterade Artiklar

Back to top button