De bästa ljudspåren från TV-serien

The Screen Watcher(s) DE SISTA soundtracken

Nu är det dags att ställa in skärmsläckaren[s] på en hylla. Men det är inte fråga om att lämna i alla fall. Så gör plats för ett sista specialavsnitt, som jag ville ägna åt en roll som alltför ofta glöms bort i serien: musiken (och deras kompositörer förstås).

Skärmsläckaren[s] S08E13 📺 : Slut på specialmusikkolumn

I ett sammanhang där utbudet sett till serier aldrig varit så stort, skärmsläckaren[s]
föreslår att vara din guide genom årstiderna. Oavsett om det är en gammal serie som nu är kult, en ny hit eller en mer anonym show, kommer den här kolumnen att hjälpa dig att slösa bort din tid bara i gott sällskap.

Ett sista varv i musik

Efter åtta säsonger och över 100 nummer är det dags för skärmsläckaren[s] att böja sig. Få dock inte panik, recensioner och urval av tidigare och framtida serier har fortfarande sin plats på Clubic, bara namnet och publiceringstakten kommer att ändras. Jag ville ändå tacka alla läsare som har varit här under månaderna, kanske till och med varje lördag, och som kommer att fortsätta, hoppas jag, läsa våra recensioner.

De bästa seriekrediterna

Ett urval som hedrar våra favoritkrediter och undviker det uppenbara till förmån för mindre kända serier.

The Screen Watcher(s) Generisk icke-serie

Till den här sista krönikan kommer vi som vanligt att avsluta säsongen med ett specialavsnitt. Och för att glädja dina öron lika mycket som mina, musikfantast, här är ett urval av de bästa TV-seriernas ljudspår (sorterade i alfabetisk ordning). Subjektivt urval förpliktar, du kommer snabbt att se att jag har favoritkompositörer, som kommer att citeras flera gånger (men är det verkligen ett problem?).

Observera att den här filen innehåller många originalljudspår, d.v.s. musik komponerad specifikt för serien: vi kommer inte att tala här om stycken som lånats från artister (annars Peaky Blinders
, Kostymer Var djävulen
t.ex. skulle ha varit där).

Äntligen, att inte ha en oändlig plats för detta urval (oops, jag glömde Cristobal Tapia de Veer för Utopi
, Människor
och Den vita lotus
…) och musik är ofta en väldigt personlig fråga, tveka inte i kommentarerna att dela med dig av dina egna musikaliska favoriter! Bra lyssning, och bra visning om urvalet också gör att man vill lansera tillhörande serie, som jag hoppas.

Attack på Titan – Hiroyuki Sawano

Hiroyuki Sawano är utan tvekan min kompositör avanime favorit. Förutom hans fantastiska arbete på attack på Titan, som fick mig att upptäcka honom, han är också med i kompositionen av många andra verk (inklusive den otroliga filmen Promare), inklusive en annan anime som kommer att nämnas lite längre ner…

Kapabel till briljant alternerande episka, rörliga eller extremt rytmiska ögonblick, den japanska mannen förvånar mig med varje nytt spår och jag placerar honom fortfarande idag långt över konkurrenterna.


Battlestar Galactica – Bear McCreary

De som känner mig har säkert sett detta ögonblick komma fram till 45 mil. Ett urval av OST utan Bear McCreary och Battlestar Galactica var otänkbart.

Svårt förutom att välja en låt snarare än en annan så mycket att serien vimlar av otroliga bitar. Jag har äntligen siktet inställt på liveversionen av omslaget till ” Alllangs Vakttornet med skådespelerskan Katee Sackhoff.

Om amerikanen (som också kommer att återvända till det här urvalet) har signerat många kvalitetssoundtracks i sin karriär, är inget lika, enligt min mening, vad han har producerat för OSG. Så säger vi alla.


Doctor Who – Murray Gold

Inget anstöt mot de som är allergiska mot denna mycket speciella serie alltså Läkare som, engelsk produktion har mycket kvalitet att erbjuda. Detta är särskilt fallet med hans musik, signerad för 10 säsonger av Murray Gold (som också återfinns i kompositionen för den utmärktaÅr och års), innan den ersattes av Segun Akinola.

För detta urval har jag valt temat 11e Doktor, för jag tycker att han blandar ganska bra alla atmosfärer som Murray Gold kunde producera för varje situation (och för varje doktor).


Fargo – Jeff Russo

De senaste åren känns det som att Jeff Russo skrev minst hälften av de program jag har sett. Och det är bra. Om hans arbete är av kvalitet på Star Trek: Discovery
, Legion
, The Night Of
, Motsvarighet
och många, många andra, mindes jag Fargo
.

Omöjligt att inte bli transporterad av särskilt dess huvudtema, vilket alltid får mig att vilja återuppliva den otroliga showen med FX.


Game of Thrones – Ramin Djawadi

Du såg inte den där komma, erkänn det? Huruvida ? Åh bra. Förmodligen min favoritkompositör med Bear McCreary, Ramin Djawadi har sett sin popularitet skjuta i höjden efter hans otroliga arbete med Game of Thrones
. Ändå lyste han redan innan med Pacific Rimoch en viss serie som nämns nedan…

Återigen svårt att välja ett spår i de dussintals minnesvärda som han kommer att ha producerat. Så jag gav efter för lättnad (inte till huvudtemat i alla fall), men mitt hjärta är lite krossat över att inte kunna erbjuda dig Nattkungen, Vinterns vindar, Mhysa och många, många andra.


Kill la Kill – Hiroyuki Sawano

Och här är Hiroyuki Sawano igen. döda döda
förblir en, om inte min anime favorit, och det är särskilt tack vare kompositörens arbete. Det måste sägas att det går fantastiskt bra att hänga med, till och med accelerera det redan intensiva tempot i animationen från Trigger-studion.

Med dess stämmor sjungs, rappade, borttagna, poserade och många andra saker, ” Innan min kropp är torr är ett bra exempel på vad hela OST är kapabel till.


Naruto och Naruto Shippuden – Toshio Masuda/Yasuharu Takanashi

Att välja ett enda spår från en serie med flera säsonger är redan en huvudvärk, men att välja bara ett från en anime (eller till och med två) dussintals säsonger? Varför gör jag så här mot mig själv?! Och dessutom fan, här är två spår för priset av en. Speciellt eftersom flera kompositörer är med i spelet.


Lika solid när det kommer till att dra tårar som att få dig att vilja bråka när handlingen hettar till, Toshio Masudas arbete på naruto
är oerhört mångsidig och använder många instrument för att leverera unika ljud. Samma observation med Yasuharu Takanashi på Naruto Shippudenvars arbete också borde tala till dig om du älskar stor slagverk och episk bakgrundssång.


Outlander – Bear McCreary

Det hade varit lätt att komma ihåg huvudkrediternaFrämling
(som ändras lite varje säsong förresten). Men för att frammana Bear McCrearys formidabla (återigen) arbete på serien, föredrog jag ” Druidernas dans “.

Alltid ackompanjerad på röstsidan av Raya Yarbrough, hyllar kompositören Skottland under de första säsongerna en magnifik hyllning. Det är svårt att inte svepas med av de förtrollande låtarna den erbjuder, men också av de frenetiska passagerna på säckpipan och andra typiska instrument.

UFO(n) – Tylacin

Om du läser dessa rader denna lördagskväll, precis efter publiceringen av denna sista kolumn, vet att jag för min del kommer att stå framför en konsert med Thylacine. Det kanske inte betyder något för dig, men för mig betyder det mycket.

Och av goda skäl upptäckte jag den här artisten genom den underbara serien UFO(n)
(viiiiite säsong 2!) och det är sedan min musikaliska guldklimp i år. Du ska veta i förbigående att den franske artisten komponerade hela seriens electrochilla soundtrack på tidstypiska syntar, och här finner vi det formidabla tillvägagångssättet.


Person av intresse – Ramin Djawadi

Ramin Djawadis serie som nämns ovan är uppenbarligen Intressant person
. Det var i alla fall då han kom in på min radar, för att aldrig mer gå. Mindre episk och mer elektro än hans arbete på Game of Thrones Var Warcraft till exempel håller showens soundtrack uppenbarligen fast vid det mer högteknologiska temat i serien.

Föga förvånande, att lyssna på den här musiken igen får mig direkt att vilja se den igen, men jag har tyvärr inte tid. Tack för att du tog det åt mig. Och för dig.


Estate – Nicholas Britell

Inte ett enda avsnitt av Följd
utan att jag trycker på ett ” Men vilket fantastiskt avsnitt! framför min tv. HBO-showen är nära perfektion på alla nivåer och, du har förstått, musiken är också bekymrad.

Kompetent komponerat av Nicholas Britell, soundtracket, fullt av variation och subtilitet, är berusande, tungt och laddat med instrument. Helt perfekt därför att följa med våra avskyvärda antihjältars vandringar.


The Expanse – Clinton Shorter

Den sjätte och sista säsongen av Expansen
är väldigt nära. Tyvärr blir den här kortare än de andra. Detta innebär uppenbarligen mindre avsnittstid, men också färre möjligheter att se (och lyssna på) programmets formidabla krediter.

Som tur är inbillar vi oss att tonsättaren Clinton Shorter borde ge allt för det här sista varvet. Hittills har kanadensaren aldrig gjort sig besviken med sitt soundtrack, ibland drömlikt, ibland intensivt och alltid av minnesvärd finess och precision.


Vikings – Trevor Morris

Jag gillar Trevor Morris arbete, särskilt på Dragon Age: Inquisition. Men det är musiken vikingar som intresserar oss idag. Även om ljuddelen av serien är mest känd för sina krediter, satt till musik av gruppen Fever Ray, och några spår av grupper som Wardruna, bör vi inte glömma kompositören av soundtracket.

Under många säsonger (lite för mycket, förresten) har kanadensaren (igen) verkligen deltagit i den solida atmosfären i History-showen, oavsett om det är dramatiska, mystiska ögonblick eller mer enkelt krigare på slagfältet.


Voltron – Legendarisk försvarare – Brian Parkhurst

Ganska okänd på Netflix, Voltron – Legendarisk försvarare är en av mina favorittecknade serier de senaste åren. Mellan dess gripande manus, dess effektiva animation och dess välbalanserade humor, glider den solida och mycket ofta episka musiken av Brian Parkhurst.

Mer än en gång gladde hon mig med Paladins, och idag är jag mycket besviken över att bara låtarna från den första säsongen är tillgängliga på Spotify. Bra flygtur. Och titta Voltron.


Westworld – Ramin Djawadi

Låt oss avsluta detta (för korta) urval med… Ramin Djawadi, igen. Det måste sägas att killen var speciellt inspirerad för sin OST på Westworld
. Mellan det otroliga inledningstemat, omslag av ” Måla det svart » och hans originallåtar inspirerade av western eller inte, det finns nuggets fulla av årstiderna.

Hans musik är kanske det enda jag verkligen förväntar mig av den framtida säsong 4, som är efterlängtad.


Behöver du en ny serie att se? Hitta alla våra serierecensioner och krönikor.

Relaterade Artiklar

Back to top button