De bästa diagnostiska verktygen för Mac

Windows-datorer har ett antal välkända och lättanvända diagnostiska verktyg, men förespråkare Mac saknar den sortens mångsidighet. Det är känt att macOS är svårare att arbeta med, och för de flesta användare är det lättare att anförtro lösningen av ett problem till en specialist än att lösa det på egen hand.

Men om du kommer från DIY-land, då är dessa verktyg för dig. Vi har sammanställt en lista över några av de mest användbara macOS-diagnostikverktygen för att hjälpa dig ta reda på varför du läcker minne, varför din processor körs med full kapacitet och var allt hårddiskutrymme har tagit vägen.

Onyx är ett gratis diskverktyg för Mac vilket är perfekt för att ta reda på varför saker och ting inte fungerar så snabbt eller smidigt som de borde. Onyx låter dig köra hårddiskdiagnostik, utföra olika systemunderhållsuppgifter och rensa cachar som du kanske inte ens vet existerar. Det ger också tillgång till många dolda funktioner i macOS.

OnyX Application Cleanup-fönster

Den bästa delen? Onyx helt gratis. Programmet uppdateras ständigt för att fungera med de senaste OS-uppdateringarna, så du behöver inte oroa dig för inkompatibiliteter. Skaparen släpper uppdateringar kort efter det Äpple så om det inte fungerar direkt efter uppdateringen, ge det lite tid.

Diskverktyg

Diskverktyg(Disk Utility) är ett diskverktyg (överraskning!) som ingår i macOS som hjälper dig att hantera diskfel och skadade filer. Det är också ett praktiskt verktyg om du Mac startar inte upp i ditt operativsystem. Om du aldrig har hört talas om det förut kan du hitta det i mappen Program > Verktyg.

Fönstret Diskverktyg

Eftersom det Diskverktyg kommer med macOS, det är ett gratis program. Om du har en disk som ger fel kan du köra First Aid på den efter att ha kört verktyget. Du kan också använda det här verktyget för att skapa en bild av din hårddisk och exportera den till en extern hårddisk – en användbar funktion om din hårddisk går sönder.

Apple-datorer(Apple) är obegripliga inte bara i deras OS. Många(Många) av dem gör det svårt, för att inte säga omöjligt, att använda utrustningen eller modifiera den på något sätt. På macbook som regel är alla komponenter lödda till moderkortet, men iMac har vanligtvis möjlighet att ersätta Bagge(BAGGE) . Men, som alla som har jobbat med Bagge(RAM), kan det vara defekt.

MemTest86-logotyp

När du hittar att din Bagge(RAM) fungerar inte korrekt, prova memtest86(MemTest86) . Detta är ett program som kan laddas ner till en startbar USB – lagringsenhet. Om du vill använda den, tryck bara på alternativtangenten medan du laddar din Mac. MemTest86 kommer att kontrollera din Bagge(RAM) för instabilitet och hjälper dig att minska möjliga minnesproblem.

Malwarebytes är en av de mest använda programvaran för testning av skadlig programvara. Detta är vanligare bland användare Windows men trots folklig uppfattning, Mac-datorer(Mac) kan bli offer för skadlig programvara och virus. Malwarebytes är lätt att använda. Bara(Bara) kör en skanning minst en gång i månaden eller till och med en gång varannan vecka för att säkerställa din Mac ingen skadlig kod.

Skanning av skadlig programvara

Även om sannolikheten för infektion med skadlig programvara är låg är det fortfarande bra att vara säker. En snabbskanning ett par gånger i månaden kommer att skydda dig från nätfiskeprogram, keyloggers och mer.

DIY diagnostik

Som med alla verktyg som låter dig arbeta med operativsystemfiler, använd diagnostiska verktyg med försiktighet. Se till att du är fullt medveten om vad kommandona du använder gör innan du använder dem.

Dessa verktyg kan vara oerhört hjälpsamma för att förlänga din livslängd Mac men att använda dem på ett felaktigt sätt kan orsaka irreparabel skada på ditt system.

Windows-datorer har ett antal välkända och lättanvända diagnostiska verktyg, men folket i Mac-lägret saknar den mångsidigheten. macOS är känt för att vara svårare att arbeta med, och de flesta användare tycker att det är lättare att låta en specialiserad teknik hantera problemet snarare än att hantera det på egen hand.

Men om du kommer från DIY-landet, då är dessa verktyg för dig. Vi har sammanställt en lista över några av de mest användbara diagnostiska verktygen på macOS för att hjälpa dig ta reda på varför du läcker minne, varför din CPU tar slut och vart allt ditt hårddiskutrymme har tagit vägen.

Mac laptop med ett stetoskop på tangentbordet

OnyX är ett gratis diskverktyg för Mac som är perfekt för att ta reda på varför saker och ting inte går så snabbt eller smidigt som de borde vara. OnyX låter dig köra diagnostik på din hårddisk, utföra olika systemunderhållsuppgifter och radera cachar som du kanske inte ens vet att de finns där. Det ger också tillgång till många dolda funktioner i macOS.

OnyX app Rengöringsfönster

Den bästa delen? OnyX är helt gratis. Programmet uppdateras konsekvent för att fungera med de senaste OS-uppdateringarna, så du behöver inte oroa dig för inkompatibilitet. Skaparen släpper uppdateringar strax efter att Apple gör det, så om det inte fungerar riktigt direkt efter uppdateringen, ge det lite tid.

Diskverktyg

Disk Utility är ett diskverktyg (överraskning!) försett med macOS som hjälper till att hantera diskfel och skadade filer. Det är också go-to-verktyget om din Mac inte startar i sitt operativsystem. Om du aldrig har hört talas om det förut, kan du hitta det undangömt i mappen Applications > Utilities.

Fönstret Diskverktyg

Eftersom Disk Utility kommer med macOS är det ett gratis program. Om du har en enhet som ger fel kan du köra första hjälpen på den efter att du har startat verktyget. Du kan också använda det här verktyget för att skapa en bild av din enhet och exportera den till en extern hårddisk—en användbar funktion om din hårddisk går sönder.

Apple-datorer är outgrundliga på fler sätt än bara deras operativsystem. Många av dem gör det svårt, för att inte säga omöjligt, att arbeta med hårdvaran eller modifiera den på något sätt. En Macbook tenderar att ha alla dess komponenter lödda till moderkortet, men iMac brukar ge ett sätt att byta ut RAM. Men som alla som har arbetat med RAM tidigare vet kan det vara fel.

MemTest86 logotyp

När du upptäcker att ditt RAM inte fungerar som det ska, ge MemTest86 en snurr. Det är ett program som kan laddas ner till en startbar USB-enhet. När du vill använda den trycker du bara ner alternativtangenten när din Mac startar. MemTest86 kommer att testa ditt RAM-minne för eventuell instabilitet och hjälpa dig att begränsa var dina minnesproblem kan komma ifrån.

Malwarebytes är ett av de mest använda programmen för att testa för skadlig programvara. Det är vanligare för Windows-användare, men trots den vanliga uppfattningen kan Mac-datorer falla offer för skadlig programvara och virus. Malwarebytes är lätt att använda. Kör bara genomsökningen minst en gång i månaden, om inte en gång varannan vecka, för att se till att din Mac är fri från skadlig programvara.

Malwarebytes Scan-fönster

Även om risken för infektion med skadlig programvara är liten, är det fortfarande bra att vara på den säkra sidan. En snabb genomsökning ett par gånger i månaden kommer att hålla dig skyddad från nätfiskeprogram, keyloggers och mycket mer.

DIY Diagnostik

Som med alla verktyg som låter dig arbeta inuti filerna i ett operativsystem, använd diagnostiska verktyg med försiktighet. Se till att du är helt medveten om vad kommandona du använder gör innan du använder dem.

Dessa verktyg kan vara oerhört användbara för att förlänga livslängden på din Mac, men felaktig användning av dem kan orsaka irreparabel skada på ditt system.