De 7 bästa SNES-spelen genom tiderna

Utgiven 1991, super nintendo anses vara störst nintendo konsol(Nintendo-konsol) genom tiderna. Det satte standarden för många spel under de kommande decennierna, även idag. Om du tittar på listan över de bästa spelen genom tiderna för alla konsoler, många spel för SNES dekorera hans nummer.

Idag är många av de bästa SNES-spelen lätt tillgängliga att spela på tjänsten. Nintendo Switch Online(Nintendo Switch Online-tjänst) eller via emulatorer. Om du är en samlare är det fortfarande lätt att hitta arbetskopior av dessa titlar i olika butiker, även om du kan behöva betala en hel del pengar för vissa av dem.

Se till att kolla in vår Youtube-kanal,(YouTube-kanal) där vi filmade en kort spelvideo av dessa klassiska SNES-spel:

The Legend of Zelda: A Link to the Past(The Legend of Zelda: A Link To The Past)

De Legend av Zelda :A Länk till Dåtid introducerade flera element som blev huvudelementen i serien. Bemästra Svärd(Svärd). Parallell(Parallella) världar. Sju visa män(Sju vise) . Även om alla dessa element är bekanta för alla långvariga spelare i serien Legend av Zelda(Zelda-serien) de dök inte upp förrän A Länk till Dåtid .

Spelupplägget uppifrån och ner påminner om originalspelet för NES , men med kraftigt förbättrad grafik och en mycket större värld att utforska. I The Legend av Zelda :A Länk till Dåtid kan spelas på olika moderna konsoler, inklusive Nintendo Switch Online och SNES Mini .

Super Metroid(Super Metroid)

Ett annat spel tillgängligt via Nintendo Switch Online , Super Metroid anses av många vara det bästa Metroid-spelet i franchisen, till och med bättre än det allmänt hyllade Metroid Prime .

Super Metroid utökat på de bästa delarna av tidigare spel för att ge spelarna en större karta att utforska, helt nya förmågor och ytterligare förklaringar av historien Metroid-lopp(Metroid race) . Det blev också den sista posten i franchisen på åtta år, vilket lämnade fansen hungriga efter mer. Nu för tiden Super Metroid är ett av de mest populära speedrunner-spelen.

Krono trigger(Chrono Trigger)

Chrono Trigger – en av de mest populära JRPG(JRPG) genom tiderna. Titeln designades av en all-star skådespelare som inkluderade Akira Toriyama(Akira Toriyama), känd för sitt arbete med anime och manga “Dragon Ball”(Dragon Ball anime och manga). Chrono Trigger tar element RPG och förvandlar dem till en konstform.

Du styr en grupp äventyrare som reser genom tiden för att förebygga Lavos(Lavos), illvillig främmande varelse(främmande varelse), förslava planeten. Chrono Trigger innehöll utmärkt grafik och smidigt spelande, särskilt jämfört med andra spel på den tiden.

Även om originalvagnen är svår att hitta, Chrono Trigger släpptes i olika former för en mängd olika konsoler.

Super Mario World(Super Mario World)

Super Mario World i stort sett liknar de tidigare delarna Mario franchise(Mario franchise), men det introducerar nya spelelement som förmågan att flyga. Denna titel introduceras också för första gången Yoshi(Yoshi) tillåter spelare att åka den tillbaka och gå genom nivåerna(tillbaka och navigera nivåer) på olika sätt.

Super Mario World använder en världskarta mycket lik Super Mario Bros 3 . Det finns många hemliga rutter, genvägar och annat i spelet.

Som med många av spelen på den här listan, Super Mario World idag kan du spela igenom Nintendo Switch Online och igenom SNES Classic Edition .

Mega Man X(Mega ManX)

Tidiga spel Mega man var kända för sin brutala svårighet och långsamma spel, men Mega Man X vände upp och ner på det. Spelet introducerade spelare till en mer mogen, mer seriös storyline med en tillhörande huvudperson. Mega Man X gav spelare möjligheten att rusa och klättra, vilket kraftigt ökade hastigheten i spelet utan att förändra kärnmekaniken för mycket.

Du kan välja vilken boss du ska slåss först, och precis som andra spel i serien är vissa bossar svaga för andra förmågor. När du har besegrat alla underbossarna kommer spelet att gå vidare till den sista serien av strider där du kommer att möta den sista antagonisten.

Trots det enorma antalet uppföljare överväger många fans fortfarande Mega man X den bästa delen av serien.

Donkey Kong Country (Donkey Kong Country)

Ursprungligen Donkey Kong(Donkey Kong) var huvudpersonen som stötte på Jumpman(Jumpman) (gammalt namn Mario(Mario) innan han blev en karaktär i sin egen rätt), men Kong(Kong) är äntligen i rampljuset som stjärnan i sin egen titel med Donkey Kong Country .

Spelet stack ut från mängden tack vare 3D-sprites på en 2D-bakgrund. Designen gav den ett unikt utseende som väckte en hel del uppmärksamhet. Spelet i sig kan ibland vara väldigt svårt, men det är värt att spela igenom för att bli bekant med början. Donkey Kong-franchising(Donkey Kong franchise).

Kirby Super Star(Kirby Super Star)

Kirby Super Star inte(Kirby Super Star gjorde det inte) förändrade mycket huvudspelet(core gameplay), men den befintliga formeln fungerade bättre på mer kraftfull hårdvara SNES . I Kirby Super Star(Kirby Super Star) hade sju delspel inom huvudspelet, inklusive The Stor grottoffensiv spel med element metroidvania.(Metroidvania)

Kirby Superstar det är en stor reprisvärde(replay-värde) , särskilt i multiplayer-elementen som det medförde. Detta är dock inget komplicerat namn. Spelare som letar efter en utmaning hittar den inte i det här spelet, hur charmigt det än är.

Kirby Superstar är ett annat spel tillgängligt på SNES Classic .

Var man kan spela de bästa SNES-spelen(Var man kan spela de bästa SNES-spelen)

super nintendo är en av de mest populära konsolerna, och även om många människor tenderar att imitera, nintendo nyligen behandlat ROM(ROM) över hela linjen. Mycket svårare att hitta nuförtiden ROM(ROM) för spel SNES. Det bästa stället att leta är på 3DS Virtual Console, i Nintendo Switch Online SNES bibliotek(Nintendo Switch Online SNES-bibliotek) eller in SNES Classic .

Kom ihåg(Kom ihåg) att emulering är gråzon(gråzonen) ur lagens synvinkel. Nintendos officiella hållning stöder inte emulatorer, förutom för certifierade butiker. Även om alla dessa spel är fantastiska spel som förtjänar din tid, se till att spela dem på lagliga sätt.

Super Nintendo släpptes 1991 och anses allmänt vara den enskilt bästa Nintendo-konsolen genom tiderna. Det satte standarden för många spel som kommer under de kommande decennierna, även in i modern tid. Om du tar en titt på en lista över de bästa spelen genom tiderna, på alla konsoler, kommer många SNES-spel att pryda dess nummer.

Idag är många av de bästa SNES-spelen lätt tillgängliga för att spelas på Nintendo Switch Online-tjänsten eller via emulatorer. Om du är en samlare är det fortfarande lätt att hitta arbetskopior av dessa titlar från en mängd olika butiker, även om du kanske måste betala en ganska slant för några av dem.

Se till att kolla in vår YouTube-kanal där vi gjorde en kort video med lite gameplay från dessa klassiska SNES-spel:

The Legend of Zelda: A Link To The Past

The Legend of Zelda: A Link to the Past introducerade flera element som skulle bli häftklamrar i serien. Mästarsvärdet. Parallella världar. De sju vise. Även om alla dessa element är bekanta för alla långvariga spelare i Legend of Zelda-serien, hade de inte dykt upp före A Link to the Past.

Spelupplägget uppifrån och ned påminner om originalspelet för NES, men med kraftigt förbättrad grafik och en mycket större värld att utforska. The Legend of Zelda: A Link to the Past kan spelas på en mängd olika moderna konsoler, inklusive Nintendo Switch Online och SNES Mini.

Super Metroid

En annan titel tillgänglig via Nintendo Switch Online, Super Metroid anses av många vara det bästa Metroid-spelet i franchisen, till och med bättre än det mycket hyllade Metroid Prime.

Super Metroid utökade de bästa delarna av de tidigare spelen för att ge spelarna en större karta att utforska, helt nya förmågor och ytterligare förklarade historien om Metroid-loppet. Det stod också som den sista posten i franchisen i åtta år, vilket lämnade fansen hungriga efter mer. I modern tid är Super Metroid ett av de mest populära spelen för speedrunners att spela.

Chrono Trigger

Chrono Trigger är en av de mest hyllade JRPG:erna genom tiderna. Titeln utvecklades av en all-star cast som inkluderade Akira Toriyama, känd för sitt arbete med Dragon Ball-anime och manga. Chrono Trigger tar RPG-element och förfinar dem till en konstform.

Du tar kontroll över en grupp äventyrare när de reser genom tiden för att förhindra Lavos, en ond utomjordisk varelse, från att förslava planeten. Chrono Trigger hade fantastisk grafik och smidigt spelande, speciellt jämfört med andra titlar från sin era.

Även om den ursprungliga vagnen är svår att hitta, har Chrono Trigger släppts i olika former på en mängd olika konsoler.

Super Mario World

Super Mario World känns ungefär som tidigare inlägg i Mario-serien, men introducerar nya spelelement, som förmågan att flyga. Den här titeln introducerade också Yoshi för första gången, vilket gjorde det möjligt för spelare att åka på ryggen och navigera i nivåer på olika sätt.

Super Mario World använder en övervärldskarta ungefär som Super Mario Bros 3. Det finns många hemliga rutter, genvägar och andra saker att hitta genom hela spelet.

Som många spel på den här listan kan Super Mario World spelas idag via Nintendo Switch Online och genom SNES Classic Edition.

Mega Man X

Tidiga Mega Man-titlar var kända för sina brutala svårigheter och långsammare spel, men Mega Man X vände på det. Spelet introducerade spelarna till en mer mogen, mer grynig berättelse med en huvudperson att matcha. Mega Man X gav spelare möjligheten att rusa och klättra, vilket höjde hastigheten avsevärt utan att förändra kärnmekaniken för mycket.

Du kan välja vilken chef du ska ta dig an först, och precis som andra spel i serien är vissa bossar svaga för andra förmågor. När du har besegrat alla underbossarna fortsätter spelet till den sista serien av strider där du möter den sista antagonisten.

Även om det finns ett stort antal uppföljare, tycker många fans fortfarande att Mega Man X är det bästa bidraget i serien.

Donkey Kong Country

Donkey Kong var ursprungligen huvudpersonen som Jumpman mötte (det äldre namnet på Mario innan han blev en karaktär i sig själv), men Kong klev till slut in i rampljuset som stjärnan i sin egen titel med Donkey Kong Country.

Spelet skilde sig ut från mängden på grund av 3D-sprites mot en 2D-bakgrund. Designen gav den ett unikt utseende som väckte en hel del uppmärksamhet. Spelet i sig kan vara bestraffande svårt ibland, men det är värt ett genomspel för att uppleva början av Donkey Kong-serien.

Kirby Superstar

Kirby Super Star förändrade inte spelets kärna mycket, men den befintliga formeln fungerade bättre på den kraftfullare hårdvaran i SNES. Kirby Super Star hade sju delspel inom det övergripande huvudspelet, inklusive “The Great Cave Offensive”, ett spel med Metroidvania-element.

Det finns mycket reprisvärde i Kirby Super Star, särskilt i multiplayer-elementen som den introducerade. Det är dock ingen svår titel. Spelare som letar efter en utmaning hittar den inte i den här titeln, hur charmig den än är.

Kirby Super Star är en annan titel tillgänglig på SNES Classic.

Var man kan spela de bästa SNES-spelen

Super Nintendo är en av de mest populära konsolerna, och medan många människor är benägna att emulera, slog Nintendo nyligen ner på ROM över hela linjen. Nuförtiden är det mycket svårare att hitta ROM för SNES-spel. De bästa platserna att leta är antingen på den virtuella 3DS-konsolen, genom Nintendo Switch Online SNES-biblioteket eller genom SNES Classic.

Kom ihåg att emulering är en juridisk gråzon. Nintendos officiella hållning ogillar emulatorer förutom genom certifierade butiker. Även om dessa titlar alla är fantastiska spel som förtjänar din tid, se till att spela dem med lagliga medel.

Relaterade Artiklar

Back to top button