De 7 bästa GameCube-spelen genom tiderna

Släppt 2001 spel kub följt N64 och tog med sig ett imponerande spelbibliotek. Den innehöll en av de bästa kontrollerdesignerna genom tiderna (som fortfarande används av dedikerade spelare idag). växla ), men den kraschade på grund av brist på onlinefunktioner och begränsad lansera bibliotek(starta biblioteket).

Jämfört med konkurrenterna, Xbox och Playstation 2 många spelare kände det spel kub något saknas. Systemet hade dock ett bibliotek med fantastiska spel som fortfarande är värda att spela idag – om du kan lägga vantarna på dem.

Denna lista över de bästa spelen spel kub inte lätta att imitera eller hitta i naturen, men om du gör det är de värda det. Kolla också in vår kanal på Youtube,(YouTube-kanal) där vi även gjorde en kort video med spelfilmer(spelfilmer):

Djurkorsning(Djurkorsning)

Utgiven 2001 Animal Crossing spel(Animal Crossing) har ett konstigt koncept: du bor i en stad och blir vän med dina grannar, betalar av skulder för att bygga ut ditt hus och lever ett enkelt idylliskt liv. Det spelas också i realtid, med verkliga säsonger som återspeglas i spelet. Naturligtvis kunde man “resa i tiden” genom att ställa om klockan till spel kub men det distraherade från spelet.

Om du inte lyckades spara innan du stängde av konsolen, nästa gång du startar spelet visas en mullvad vid namn Herr Resetti(Mr. Resetti) och börjar skrika på dig. Det utvecklade en kultföljare som fortfarande kan ses idag, särskilt med den senaste releasen av Djurkorsning : Nya horisonter för Nintendo Switch .

Tidsdelare 2(Time Splitters 2)

Time Splitters 2 var ett av de galnaste spelen i GameCube-serien. Time Splitters 2 ett av ett begränsat antal spel FPS på konsolen, hade ett konstigt enspelarläge spel(spelareläge) , vars berättelse bestod av tio nivåer fokuserade på att resa genom olika tidsperioder och förhindra den onda gruppen från att förstöra historien.

Men det verkliga värdet av spelet låg i dess flerspelarläge(flerspelarläge) . Spelet bjöd på inte mindre underhållning än gyllene ögaN64 , erbjuder nivåer genom hela historien med matchande vapen. Det finns en viss charm med framfarten Chicago tidigt 20 (Chicago)-talet c laserpistol(laserpistol). Spelet har också karttillverkare som du kan skapa din egen med nivå och karaktärer(nivå och karaktärer) som varierar från akvarium till robotkropp(robotkropp) till Harley Quinn dubbelgängare(Harley Quinn lookalike) .

The Legend of Zelda: The Wind Wakes(The Legend of Zelda: The Wind Waker)

De Legend av Zelda : Den Wind Waker avviker från det traditionella formler och kombinationer(formel och lag) Länk till en kännande båt som heter Kung av röda lejon . Värld Hyrule(Hyrule) är nedsänkt, och bara spridda öar finns kvar av den. Wind Waker flyttade också bort från den tidigare titeln till förmån för en grafisk stil med mer skuggade celler.

Element segling(segelelement) skiljer sig från allt som kan ses i heter Zelda(Zelda-titel) före (eller efter) och värt att kolla in själv. Wind Waker kommer att ge dig många timmars äventyr, vilket kommer att placera den i de fem bästa spelen Zelda(Zelda-titel) genom tiderna.

Melee Super Smash Bros.(Super Smash Bros Melee)

Super Smash Bros Melee anses vara ett av de bästa videospelen som någonsin gjorts – och definitivt ett av de bästa spelen för spel kub — tog fenomenet Super Smash Bros. och tog det till nästa nivå. Närstrid behöll alla karaktärer från originalspelen och introducerade helt nya ansikten, inklusive karaktärer från Fire Emblem – spel(Fire Emblem—ett spel) , som aldrig har släppts utanför Japan(Japan).

Super Smash Bros Melee introducerade nya enspelarelement, troféer och flerspelarlägen som hjälpte till att förvandla det från glad (rolig mash up) kampspel(kampspel) – en mashup till en av de mest populära konkurrenskraftiga kampspel(kampspel) i historien.

Super Mario Sunshine(Super Mario Sunshine)

Serier Super Mario(Super Mario-serien) har alltid presenterat nya spelelement och inställningar i varje iteration av spelet, och Super Mario Sunshine var inget undantag. Att överge det vanliga “stomp and smash”-spelet till förmån för FLUDD en ryggsäck som skjuter vatten som kan rensa kvarlämnad graffiti Skugga Mario .

Allt detta händer på Delfino ö(Isle Delfino), tropisk semesterort Mario(Mario), Persika(Peach) och Padda. (padda)Om Super Mario Sunshine(Super Mario Sunshine är inte) så mycket prat som om Super Mario 64 eller Super Mario Galaxy men det här är bäst Mario spel(Mario-spelet) på spel kub .

Pikmin(Pikmin)

pikmin är ett spel som kombinerar element av pussel och realtidsstrategi i lika delar charmigt och utmanande. Spelet är uppkallat efter växtliknande varelser kända som pikmins(Pikmin), varelser som bor på en okänd planet, på vilken huvudpersonen nödlandar.

Du tar rollen Kapten Olimar(Kapten Olimar) och borde bli vän Pikmin(Pikmin) och använd hans unika förmågor för att återställa delar av ditt rymdskepp innan det tar slut lufttillförsel. (lufttillförsel) Det finns flera olika färger pikmin(Pikmin), var och en med olika förmågor som kan användas för att reparera skeppet.

Metroid Prime(Metroid Prime)

Serier metroid(Metroid-serien) har varit en långvarig fanfavorit, men tidigare Metroid Prime det har alltid varit ett 2D-sidrullande plattformsspel. Metroid Prime ombildade serien som ett skjutspel från första början ansikte,(personskjutare) men behöll samma känsla som tidigare spel.

Metroid Prime kräver mycket forskning, många områden är låsta bakom dörrar som bara kan öppnas efter att man fått rätt förmåga. Du tar på dig en bekant roll Samus Aran(Samus Aran) och arbeta dig över planeten Tallon IV(Tallon IV), slutar träffa gamla fanfavoriter som Ridley(Ridley) och Metroid(Metroid).

Även om Metroid Prime(Metroid Prime) skiljer sig definitivt från Super Metroid eller något annat 2D-spel, det är fortfarande ett av de bästa spelen i serien. Redan nu ser fansen fram emot releasen Metroid Prime 4Nintendo Switch år efter de tre första matcherna.

Vilket tycker du är det bästa GameCube-spelet? Har vi missat några spel värda att nämna? Låt oss veta i kommentarerna nedan.(Vad är ditt val för bästa GameCube-spel? Har vi lämnat några spel värda att nämna? Låt oss veta i kommentarerna nedan.)

Släppt 2001, GameCube följde N64 och tog med sig ett imponerande bibliotek av titlar. Den innehöll en av de bästa kontrollerdesignerna genom tiderna (som fortfarande används av dedikerade Switch-spelare idag) men vacklade på grund av brist på onlinefunktioner och ett begränsat lanseringsbibliotek.

Jämfört med sina konkurrenter, Xbox och Playstation 2, ansåg många spelare att GameCube saknade något. Som sagt, systemet innehöll ett bibliotek med fantastiska spel som fortfarande är värda att spela idag – om du kan få tag på dem.

Den här listan över bästa GameCube-spel är inte lätta att efterlikna eller hitta i naturen, men om du gör det är de väl värda det. Kolla också in vår YouTube-kanal där vi gjorde en kort video med lite spelmaterial också:

Djurkorsning

Animal Crossing publicerades 2001 och har ett konstigt koncept: du bor i en stad och blir vän med dina grannar, betalar av skulder för att bygga ut ditt hem och lever ett annars enkelt, idylliskt liv. Det spelas också i realtid, med säsongerna i den verkliga världen som återspeglas i spelet. Visst, du kan “resa i tiden” genom att ändra klockan på din GameCube, men att göra det försämrade poängen med spelet.

Om du misslyckades med att spara innan du stängde av konsolen, nästa gång du började spela, kom en mullvad vid namn Mr. Resetti dyker upp och börjar skrika på dig. Det utvecklade en kultföljare som fortfarande ses idag, särskilt med den senaste releasen av Animal Crossing: New Horizons för Nintendo Switch.

Time Splitters 2

TimeSplitters 2 var ett av de galnaste spelen i GameCubes laguppställning. En av ett begränsat antal FPS-titlar på konsolen, TimeSplitters 2 hade ett udda enspelarläge vars historia består av tio nivåer centrerade kring att resa genom olika tidsperioder och stoppa en ond grupp från att förstöra historien.

Det verkliga värdet av spelet låg dock i dess multiplayer-läge. Det bjöd på kul i nivå med GoldenEye på N64, och erbjöd nivåer som satts genom historien med vapen att matcha. Det finns bara en viss charm med att rasa genom Chicago i början av 1900-talet med en laserpistol. Spelet har också en Map Maker så att du kan designa din egen nivå och karaktärer som sträcker sig från en fiskskål på en robotkropp till en Harley Quinn-lookalike.

The Legend of Zelda: The Wind Waker

The Legend of Zelda: The Wind Waker bryter sig från den traditionella formeln och kopplar ihop sig med en kännande båt som heter King of Red Lions. Hyrules värld är nedsänkt i vatten, med bara spridda öar kvar. Wind Waker avvek också från den tidigare titeln till förmån för en mer cellskuggad grafisk stil.

Seglingselementet är annorlunda än något som setts i en Zelda-titel tidigare (eller sedan) och det är värt att kolla upp själv. Wind Waker kommer att ge timmar efter timmar av äventyr som placerar den stadigt bland de fem bästa Zelda-titlarna genom tiderna.

Super Smash Bros Melee

Ansett som ett av de bästa videospelen som någonsin skapats – och definitivt ett av de bästa GameCube-spelen – Super Smash Bros Melee tog fenomenet som var Super Smash Bros och lanserade det till en ny nivå. Melee behöll alla karaktärer från originalspelen och introducerade helt nya ansikten, inklusive karaktärer från Fire Emblem – ett spel som aldrig tidigare hade släppts utanför Japan.

Super Smash Bros Melee introducerade nya enspelarelement, troféer och flerspelarlägen som hjälpte till att förvandla det från ett roligt mash-up-fightingspel till ett av de mest populära tävlingskampspelen i historien.

Super Mario Sunshine

Super Mario-serien har alltid utmärkt sig med nya spelelement och inställningar i varje iteration av spelet, och Super Mario Sunshine var inte annorlunda. Avstår från det vanliga spelandet till förmån för FLUDD, en ryggsäck som sköt vatten som kunde rensa graffiti som Shadow Mario lämnat efter sig.

Det hela utspelar sig på Isle Delfino, en tropisk semesterort som Mario, Peach och Toad semestrar på. Super Mario Sunshine är inte lika omtalat som Super Mario 64 eller Super Mario Galaxy, men det är det bästa Mario-spelet på GameCube.

pikmin

Pikmin är ett spel som blandar pussel och strategielement i realtid för ett resultat som är lika bedårande och utmanande. Spelet är uppkallat efter de växtliknande varelser som kallas Pikmin, varelser som bor på en okänd planet som huvudpersonen kraschlandar på.

Du tar rollen som kapten Olimar och måste bli vän med Pikmin och använda deras unika förmågor för att återställa delar av ditt rymdskepp innan din lufttillförsel tar slut. Det finns flera olika färger av Pikmin, var och en med olika förmågor att använda för att reparera skeppet.

Metroid Prime

Metroid-serien har länge varit en favorit bland fansen, men fram till Metroid Prime var det alltid ett 2D-sidrullande plattformsspel. Metroid Prime ombildade serien som ett first person shooter men höll fast vid samma känsla som de tidigare spelen.

Metroid Prime är utforskningstung, med många områden låsta bakom dörrar som bara kan öppnas när du har fått rätt förmåga. Du tar på dig den välbekanta rollen som Samus Aran och kämpar dig fram över planeten Tallon IV, och möter så småningom gamla fanfavoriter som Ridley och en Metroid.

Även om det definitivt avviker från Super Metroid eller någon av 2D-titlarna, är Metroid Prime fortfarande ett av de bästa spelen i serien. Redan nu väntar fans ivrigt på lanseringen av Metroid Prime 4 på Nintendo Switch, år efter de tre första titlarna.

Relaterade Artiklar

Back to top button