De 3 bästa och sämsta sakerna att göra när du säljer ditt hem

Om du är redo att packa ihop dina saker och prova en ny miljöförändring, spänn på dig. Du är på väg att ge dig ut på ett av de tuffaste uppdragen som en husägare kommer att möta. Om du vill sälja din bostad så smärtfritt som möjligt, fortsätt läsa.

Vi har tre av de bästa sätten att maximera ditt reapris. Till exempel kan även små renoveringsprojekt gjuta nytt liv i ditt hem och få det att se 10 gånger bättre ut för köpare. Tryck eller klicka här för fem enkla sätt att öka ditt hems värde.

Vi kommer också att skylta ljus på tre av de värst saker att göra när du säljer ditt hem — tillsammans med vårt favoritsätt att hitta rätt proffs för att piffa upp din pad.

GÖR INTE: Använd Craigslist eller Google Sök för att hitta entreprenörer

En av de bästa sakerna du kan göra när du säljer ditt hem avslutar alla byggprojekt du har på gång. Du vill att ditt hus ska se bäst ut, trots allt. Det finns bara ett problem: Du måste anlita en entreprenör eller hantverkare … och det är en hel uppgift i sig.

Att hitta en bra entreprenör tar tid. Att välja det billigaste alternativet kommer med några stora risker.

Om du anlitar en entreprenör som du hittar på Google Sök eller Craigslist, spelar du på en slumpmässig person vars kvalifikationer du inte är säker på. De kanske inte ens dyker upp – trots allt har det inga konsekvenser att slösa bort din tid. Eller ännu värre, du kanske ger över pengar och personinformation till någon som aldrig ens hade för avsikt att göra jobbet.

Vi rekommenderar att du går igenom en app gjord för att hitta entreprenörer. Detta är en indikator på att personen du kontaktar inte bara är ute efter att tjäna pengar på att lura människor. Entreprenörer som tar sig tid att registrera sig i dessa appar vill hålla kunder som du nöjda.

GÖR: Använd Angi för att hitta entreprenörer

Vi rekommenderar Angi för att hitta pålitliga entreprenörer som kommer att få alla jobb, stora som små, gjort rätt. Det är så lätt att använda också. Berätta bara för Angi var du är, vad du behöver och hur ofta du behöver det.

När du har skrivit in din information hittar du fasta priser från några olika leverantörer. Du kan se recensioner från riktiga människor, så att du vet vad du ger dig in på. Angi låter bara personer som interagerar med proffs lämna recensioner, så du behöver inte oroa dig för uppblåsta, falska och opålitliga kommentarer.

Vill du prova det? Ladda ner gratisappen på Angi.com.

Fullständig avslöjande: Angi är sponsor för Kims nationella radioprogram.

GÖR INTE: Glöm att uppdatera Zillow och andra webbplatser

Fastighetswebbplatser som Zillow har sofistikerade algoritmer som uppskattar ditt hems värde. Ibland är de långt utanför märket – men potentiella bostadsköpare vet inte det.

Det är värt att kolla in Zillows Zestimate, RE/MAX Home Worth Calculator och Redfin Estimate för att se var ditt hem hamnar enligt dessa webbplatser.

Du kan förvänta dig att potentiella köpare tittar på ditt hem på dessa webbplatser innan de ser det personligen. De kommer till sina egna slutsatser. Om Zillows uppskattade bostadsvärde är fel får folk fel intryck. Att inte uppdatera Zillow är alltså ett av de största hemförsäljningsmisstagen du kan göra.

Uppdatera ditt hems information på dessa webbplatser för att se till att folk får en korrekt uppfattning om ditt hems värde. Se till att alla uppgifter som anges är korrekta och att alla renoveringar eller uppgraderingar du har gjort är listade. Tryck eller klicka här för en djupdykning i de olika hemskattningsverktygen du hittar på webben.

GÖR: Skapa överklagande av trottoarkanter

Om du aldrig har hört den här termen förut, hänvisar “curb appeal” till hur ditt hem ser ut när folk kommer för att besöka dig. Om du har högar med krattade löv eller en dåligt målad dörr skadar det din trottoarkant. Du vill göra ditt hems exteriör så vacker som möjligt så att potentiella bostadsköpare får ett bra första intryck.

Det finns några sätt att skapa överklagande. Du kan få ett målningsjobb, klippa gräsmattan fixa din postlåda, rengöra dina rännor eller till och med lägga till lite dekor till din ytterdörr.

GÖR INTE: Anlita en vän som din fastighetsmäklare

Låt mig berätta om en granne som gjorde detta misstag. Hon ägnade ingen tid åt att undersöka den bästa fastighetsmäklaren i hennes område. “Min bästa vän är en mäklare, så jag kan bara använda honom!” hon berättade för mig.

Hon ångrade sig nästan direkt. Hennes vän var bristfällig under hela hemförsäljningsprocessen. Han undervärderade hemmet, engagerade sig med lowballers, gav min granne dåliga råd och gav smuliga kakor till människor som ville besöka huset.

När han guidade människor runt i varje rum, skulle de potentiella köparna hacka i sig kakorna och lämna ett spår av smulor som de trampade in i mattan. Sammantaget gjorde min grannes beslut att anställa en vän mer skada än nytta. Hon slutade med att ersätta honom med en annan agent och vänskapen sprack.

Låt detta vara en läxa: Blanda inte vänner med affärer. Ta dig tid att undersöka den bästa möjliga fastighetsmäklaren. Du får mycket för pengarna – och räddar dina vänskapsband från att försämras.

GÖR: Skapa ett andra telefonnummer

Om du listar ditt hem själv, ställ in ett andra telefonnummer via din operatör eller Google Voice. Du vill inte att ditt riktiga nummer ska publiceras överallt.

Om du använder ditt smartphonenummer kommer den att börja ringa dygnet runt. Bedragare kan ta det från internet och börja spränga din telefon. Dina röstmeddelanden kommer att gå genom taket.

För enkelhetens skull (och ditt förnuft), ställ in ett andra telefonnummer som intresserade kan ringa. Tryck eller klicka här för steg för att ställa in ett Google Voice-nummer och mer praktiska användningsområden för det.

Du undvek bara några av de största hemförsäljningsmisstagen

Snurrar ditt sinne med projekt du måste slå ut innan du säljer? Angi lägger allt du behöver för att ta itu med projekt direkt i din handflata. När du laddar ner Angi-appen kan du hitta en proffs på några minuter.

Planerar du en renovering? Angi kommer att matcha dig med den bästa entreprenören för jobbet. Du kan till och med schemalägga säsongsbetonade jobb, som en AC-justering eller rutinunderhåll, som gräsmatta. Angi låter dig till och med betala säkert via sin app när ditt hemprojekt är klart. Hur lätt är det det där?

X

Tekniska nyheter som är viktiga för dig, dagligen

Vill du ha de senaste tekniska nyheterna levererade till dig varje morgon?

Ladda ner gratisappen idag på Angi.com.

Relaterade Artiklar

Back to top button