DDR4 / DDR5: Kinesiska ONDA lanserar ett moderkort som är kompatibelt med båda teknologierna

Onda H610M+ moderkort © Videocardz

A moderkort “hybrid” som skulle kunna hjälpa övergången mellan de två generationerna av DDR där den kommer att marknadsföras.

I november förra året lanserade Intel sin 12e generation av processorer med Alder Lake, chips som kan stödja den senaste DDR5 såväl som den äldsta DDR4. Problem, moderkorten kräver att de gör valet.

DDR4-3200 och DDR5-4800

Å ena sidan befinner vi oss därför med moderkort i DDR4 och andra i DDR5 beroende på budget. Kinesiska ONDA är den första tillverkaren som erbjuder ett “hybrid” moderkort som accepterar båda generationernas RAM-minne utan problem.

Onda H610M+ moderkort © Videocardz

Dess H610M+ är en mikro-ATX-modell vars huvudsakliga egenskap därför är att ha en DIMM-plats för DDR4-3200 och en andra plats för DDR5-4800. Naturligtvis kan dock de två portarna inte fungera samtidigt och det är inte heller möjligt att njuta av dubbel kanal.

Med tanke på ONDAs ryktbarhet är det nästan säkert att detta moderkort aldrig kommer att distribueras i Frankrike. Ändå är det en lågbudgetlösning som smidigt kan uppgradera plattformen genom att återanvända DDR4 innan du kanske väljer DDR5.

Källa: Videokortz

Relaterade Artiklar

Back to top button