Datorsimulering av en kärnvapenkonflikt, total förstörelse

Kan en kärnvapenkonflikt mellan Ryssland och Nato någonsin inträffa? vad skulle vara det katastrofala scenariot som de få överlevande skulle bevittna? en simulering försöker ge oss ett konkret svar

Simulering av en kärnvapenkonflikt: ett snabbt och effektivt sätt att förstöra jorden

Princeton University gjorde en simulering som förklarade hur långt mänskligt vansinne kan gå i kärnvapenkapprustningen.

Situationen börjar som en normal konflikt. I ett försök att stoppa fiendens frammarsch spekuleras det i att Ryssland lanserade en kärnstridsspets för att varna Natos styrkor.

Dessa kommer i sin tur att svara med andra missiler av samma typ, eftersom när kärnkraftströskeln passeras motsvarar attacken ett avgörande svar.

Vid denna tidpunkt skjuter Ryssland upp 300 kärnstridsspetsar och Nato återlämnar artigheten med flygplan med 180 kärnstridsspetsar släppta.

I denna fruktansvärda fas, offren på 3 timmar skulle vara 2 600 000! Det prognostiserade scenariot får en att rysa och ser ett förstört, förintat Europa.

Nato i denna situation förblev aktiv i USA lanserar en strategisk kärnvapenattack med 600 kärntekniska anordningar men Ryssland, innan det förlorar sina strategiska poäng, svarar med missiler som avfyras från tanksilos och ubåtar.

Vi har kommit för att lägga till andra 3 miljoner och 400 tusen dödsfall på mindre än 45 minuter! En apokalyps som får dig att rysa även i data från en enkel simulering.

Vid det här laget skulle vi ha en nästan total förstörelse av vissa kontinenter, särskilt Europa som skulle stå i centrum för tvisten, som om Ryssland och USA ibland glömmer att de är grannar på andra sidan jordklotet.

I den sista fasen av simuleringen av kärnvapenkonfliktenRyssland och Nato (eller vad som är kvar av dem) träffar de 30 mest folkrika städerna respektive, navet för de största ekonomiska centra med 500 kärnstridsspetsar.

Offren når 85 miljoner på bara 3 minuter, ett snabbt och effektivt sätt att förstöra planeten, utan att räkna de efterföljande dödsfallen som skulle orsakas av långvarig strålning, vilket avsevärt skulle öka uppskattningen av dödsfall.

Relaterade Artiklar

Back to top button