Datorn har fastnat för att göra sig redo att ställa in Windows-skärmen

Om efter start Windows uppdatering(Windows Update) upptäcker du att din Windows 11/10 har fastnat på skärmen under mycket lång tid” Förbereder för att konfigurera Windows”, det här inlägget hjälper dig att lösa problemet. (Förbereder för att konfigurera Windows) Mycket händer i bakgrunden under uppgraderingsprocessen. Det är därför uppdateringar Windows 11/10 ta mycket tid. Det kan vara 35 % eller 85 % eller till och med 100 %. Exakt felmeddelande:

Förbereder för att konfigurera Windows, stäng inte av din dator.

Windows fastnat på skärmen “Förbereder för installation”. Windows »

Det är bäst att vänta ett par timmar och se om det hjälper. Om så inte är fallet hjälper följande metoder dig att lösa problemet:

  1. Använd systemåterställning.
  2. Starta Windows i felsäkert läge
  3. Återställ Windows 11/10.

Felet uppstår när Windows uppdatering(Windows Update) kan inte korrekt konfigurera nedladdningen och tillämpa uppdateringen. I händelse av misslyckande kommer alla ändringar att kasseras. Detta är huvudorsaken till att vi frågade om du kan vänta ett par timmar annars kan du alltid starta om och använda säkert läge.

Den här skärmen visas vanligtvis i ungefär två scenarier. Först när operativsystemet Windows 10 installerar eventuella uppdateringar eller när användarprofilen tar tid att ladda eller ett fel uppstår.

När datorn har fastnat på den här skärmen under en längre tid måste du tvinga avstängning av datorn. Försök sedan åtgärda problemet med de rekommenderade lösningarna.

1]Använd systemåterställning

Om du inte kan starta från skrivbordet, starta i Advanced Startup Options; du kan välja “Systemåterställning”(Systemåterställning) och fortsätt med stegen.

windows-10-boot 7

Om du kan starta till skrivbordet eller säker läge(läge), gör följande:

Stiga på sysdm.cpl i fält” Att börja(Starta) sökning” och tryck Stiga på . Välj ” Systemskydd”(Systemskydd) och välj sedan ” Återhämtning (Återställ.)system.”(systemet)

Följ instruktionerna på skärmen för att återställa din dator.

Windows 10 Systemåterställning

Nu ladda om (Starta om) datorn och kontrollera om den här metoden kunde lösa ditt problem.

2]Starta Windows 10 i felsäkert läge.

Om du har aktiverat F8-tangenten Windows 10 sedan när du startar systemet kan du hela tiden trycka på knappen F8 att ladda ner till säkert läge(Säkert läge) . När du väl flyttar in säkert läge(Säkert läge), kommer du att ha tillgång till ” Start(Startmeny) ”, samt till möss(mus) och tangentbord(tangentbord) och även du kommer att kunna komma åt dina filer. Du får även tillgång till andra inbyggda verktyg Fönster som t.ex (fönster)kommandorad(Kommandotolk) , PowerShell , datoransvarig(Datorhanterare) , avsändare enheter(Enhetshanteraren) , händelseloggvisare(Event Log Viewer), etc.

Om du inte aktiverade F8-tangenten är det enda sättet att starta upp Windows 10 till felsäkert läge i det här scenariot genom Avancerat-menyn. alternativ (Alternativ)lansera(Avancerad start)” som beskrivs ovan. Välj från den här menyn Felsökning > Avancerade alternativ > Startinställningar > Starta om > Tryck på nr 4 .

säkert läge windows 10

Genom att trycka på “4”-tangenten startas om datorn säkert läge(Säkert läge) . Att starta om i säkert läge med nätverk(Säkert läge med nätverk), tryck på “5”-tangenten. Att starta om i säkert läge via kommandoraden(Säkert läge med kommandotolk), tryck på “6”-tangenten.

Vara i säkert läge(Säkert läge), du kan använda vilket som helst av de inbyggda systemverktygen för att felsöka eller återställa ditt system till en bra fungerande punkt. Du kan köra System File Checker , DISM , avinstallera de senaste Windows-uppdateringarna och rensa SoftwareDistribution-mappen (rensa SoftwareDistribution-mappen), starta om normalt och se.

3]Återställ Windows 10

återställ windows 10

Alternativet “Återställ Windows 10(Återställ Windows 10)” kan inkludera användning av ytterligare parametrar (Alternativ)lansera(Avancerad start) eller ladda ner till säkert läge(Säkert läge) . Om du är i extra parametrar (Alternativ)lansera(Avancerad start), klicka på ” Återställ min dator.” (Återställ min PC. ) Följ instruktionerna på skärmen.

Med vänliga hälsningar. (Med vänliga hälsningar.)

Fler erbjudanden här(Fler förslag här) : Vad du ska göra om Windows 10 har fastnat när du laddar en skärm (Windows 10 har fastnat när du laddar en skärm) .

Om du efter att ha kört Windows Update upptäcker att din Windows 11/10 har fastnat på skärmen under mycket lång tid, hjälper det här inlägget dig att lösa problemet. Det är mycket som händer i bakgrunden under en uppdateringsprocess. Det är därför Windows 11/10-uppdateringar tar lång tid att slutföra. Det kan vara på 35 % eller 85 % eller till och med 100 %. Det exakta felmeddelandet är:

Förbereder för att konfigurera Windows, stäng inte av din dator.

Windows har fastnat på Förbereder för att konfigurera Windows-skärmen

Det bästa du kan göra är att vänta ett par timmar och se om det hjälper. Om det inte gör det hjälper följande metoder dig att lösa problemet:

  1. Använd systemåterställning.
  2. Starta Windows i felsäkert läge
  3. Återställ Windows 11/10.

Felet uppstår när Windows Update misslyckas med att konfigurera kortfattat korrekt ladda ner och tillämpa uppdateringen. När det misslyckas kommer det att återställa alla ändringar. Det är den primära anledningen till att vi frågade om du kan vänta i ett par timmar, annars kan du alltid starta om och använda säkert läge.

Denna skärm visas vanligtvis i ungefär två scenarier. Den första är när operativsystemet Windows 10 installerar några uppdateringar eller när användarprofilen tar tid att ladda eller stöter på ett fel.

Förbereder konfigurering av Windows

När en dator har fastnat på den här skärmen under en längre tid måste du med kraft stänga av datorn. Försök sedan att felsöka problemet med de rekommenderade lösningarna.

1]Använd systemåterställning

Om du inte kan starta från skrivbordet, starta i Advanced Startup Options; du kan välja Systemåterställning och fortsätta med stegen.

windows-10-boot7

Om du kan starta till skrivbordet eller felsäkert läge, följ stegen här:

typ sysdm.cpl i rutan Starta sökrutan och tryck på Enter. Välj fliken märkt som Systemskydd och välj sedan Systemet Återställ.

Följ instruktionerna på skärmen för att återställa din dator.

Systemåterställning Windows 10

Nu Starta om din dator och kontrollera om den här metoden kunde lösa ditt problem.

2]Starta Windows 10 i felsäkert läge

Om du har aktiverat F8-tangenten i Windows 10, när du startar ditt system, kan du kontinuerligt trycka på F8 nyckel för att starta i felsäkert läge. När du väl är i felsäkert läge har du tillgång till din startmeny, samt mus och tangentbord, och du kommer också att kunna komma åt dina filer. Du får också tillgång till andra inbyggda Windows-verktyg, som Command Prompt, PowerShell, Computer Manager, Device Manager, Event Log Viewer, etc.

Om du inte har aktiverat F8-tangenten är det enda sättet att starta upp Windows 10 till felsäkert läge i det här scenariot via menyn Avancerade startalternativ som diskuteras ovan. När du är på den här menyn väljer du Felsökning > Avancerade alternativ > Startinställningar > Starta om > Tryck på ingen 4-knapp.

Windows 10 felsäkert läge

Om du trycker på “4”-tangenten startar du om din dator säkert läge. Att starta om i Säkert läge med nätverk, tryck på ‘5’-tangenten. Att starta om i Felsäkert läge med kommandotolktryck på ‘6’-tangenten.

Väl i felsäkert läge kan du använda något av de inbyggda systemverktygen för att felsöka eller återställa ditt system till en bra arbetspunkt. Du kan köra System File Checker, DISM, avinstallera de senaste Windows-uppdateringarna och rensa mappen SoftwareDistribution, starta om i normalt läge och sedan se.

3]Återställ Windows 10

återställ windows 10

Alternativet Återställ Windows 10 kan vara att använda någon av möjligheterna för avancerade startalternativ eller starta upp i felsäkert läge. Om du är i avancerade startalternativ, tryck på Återställ min PC. Följ sedan instruktionerna på skärmen.

Fler förslag här: Vad ska man göra om Windows 10 har fastnat när någon skärm laddas.

Relaterade Artiklar

Back to top button