DarkMarket, den största illegala marknaden på Dark Web, demonterades i går av Europol

mörkt nät

DarkMarket, en viktig webbplats för mörkt nät
togs offline efter att myndigheterna grep dess operatör.

Kunder uppges spendera över 140 miljoner euro på Bitcoin (BTC) och Monero (XMR).

Läs också:
The Brave Browser är nu tillgänglig från Dark Web

DarkMarket tagen offline

Enligt en rapport från Europol togs DarkMarket-sajten offline på måndagen efter en utredning av tyska utredare med hjälp av sju andra nationer.

DarkMarket är en marknadsplats där 2 400 säljare erbjöd olika droger, förfalskade eller stulna kreditkort och annan skadlig kod.

Enligt tyska åklagare genomförde webbplatsens kunder 320 000 transaktioner och spenderade motsvarande mer än 140 miljoner euro. Det är mer än 4 650 BTC och 12 800 XMR som bytte ägare.

Som en del av operationen beslagtogs mer än 20 servrar i Moldavien och Ukraina. Enligt en artikel avABC Nyheterskulle utredningen ha startat 2019, efter upptäckten av information om en beslagtagen server i en före detta Natos bunker, i sydvästra Tyskland.

Utredarna hoppas kunna använda data som registrerats på servrarna för att starta nya utredningar mot DarkMarket-moderatorer, marknadsleverantörer och kunder.

Läs också::
USA konfiskerar 70 000 Bitcoin (BTC) kopplat till Silk Road

Gripande av en misstänkt

DarkMarket-sajten är särskilt känd för att ha gjort anspråk på en exklusivt kvinnlig ledning. På sidans presentationssida var det alltså möjligt att läsa: ”Vi är den första lokala marknaden som drivs uteslutande av kvinnor “. Den huvudmisstänkte som för närvarande är gripen är dock en man.

Utredningen har verkligen lett till gripandet av en 34-årig australiensare, anklagad för att vara operatör av platsen. Han hålls för närvarande i förebyggande förvar och har ännu inte lämnat någon information till utredarna.

Cyberbrottsenheten vid den tyska åklagarmyndigheten i Koblenz ledde utredningen, som även involverade Europol, British National Crime Agency, DEA och FBI.

Kom ihåg att i november 2020 hade de amerikanska myndigheterna lyckats med det största beslaget av kryptovalutor i historien med 69 370 BTC kopplade till den nedlagda Silk Road-marknaden.

Källor: Europol
, ABC Nyheter

Relaterade Artiklar

Back to top button