Dark Web: stölder och försäljning av data ökar, som …

Hackerattacker i Italien ökar med följden stöld och försäljning av data på den mörka webben. Enligt en rapport från Crif’s Cyber ​​​​Observatory, Italien är den 14:e nationen i världen som drabbas hårdast av stöld av personuppgifter.

Dessa sker genom täta kampanjer av Nätfiske gjorts vid strategiska ögonblick till nackdel för miljontals användare. Under de första sex månaderna 2022 noterade Italien 780 000 anmälningar av nya datastölder och försäljning på Dark Web.Ökningen var på 44 % jämfört med samma period 2021.

Dark Web och stulen data: Rom den mest riktade staden

Uppgifterna visade att de italienska regioner som överlägset mest drabbats är Lazio (med 21,5%), den Lombardiet (13,4%) och Kampanien (7,8%).

Men det som oroar mest är bara det staden Rom täcker 18,8 % av de totala fallen i regionen tillhörighet. Efter huvudstaden finns Milano, Neapel och Turin. De huvudsakliga överträdelserna utförs på e-postkonton (27 %) och strömmande plattformskonton (21 %).

säger Beatrice Rubini, verkställande direktör för Crif.

Hur vi försvarar vår data

Säkerhetsåtgärderna växer, men hackare kan fortfarande penetrera system. Även om det finns byråer som skyddar oss, framför allt måste vi vara smarta och skydda våra personuppgifter från illvilliga personer.

Det första du ska göra är att välja en säkert lösenord, använd tvåfaktorsautentisering eller använda specifika appar som tillåter oss att göra det. På så sätt kan vi skydda våra konton så mycket som möjligt och oroa oss mindre för vad som kan hända.

Dessutom, och av grundläggande betydelse, vi får aldrig ange våra autentiseringsuppgifter på någon webbplats dit vi har omdirigerats via falsk e-post eller SMS. Det beror på att de ofta kommer från avsändare som endast har för avsikt att stjäla våra referenser.

Få knep men av grundläggande betydelse för att rädda våra konton, som nu har blivit en grundläggande del av vårt liv.

Relaterade Artiklar

Back to top button