Dall-E AI kan nu se bortom ramen för kända målningar

Dall-E © © OpenAI

Har du någonsin försökt föreställa dig vad som kan ligga bakom de mest kända konstverken? Kanske du aldrig riktigt tänkt på det. Det är därför en AI nu kan ta hand om det åt dig…

Världen vi lever i har definitivt inte slutat förvåna oss.

Se bortom tabellerna, det är möjligt med Dall-E

Om du inte är bekant med Dall-E är det ett AI-program som kan skapa realistiska bilder och konst från textbeskrivningar. Den har en unik ny funktion som heter ” Utmålning tillåter att visualisera det som döljer sig bortom det vi ser i målningarna. Bara det.

För att visa hela omfattningen av verktyget, här är den berömda tabellen Flickan med ett pärlörhänge, av Johannes Vermeer. Medan originalverket bara avslöjade flickans ansikte, ger Outpainting det liv genom att föreställa sig en ram och en miljö. Här befinner hon sig projicerad mitt i ett rustikt kök som man kan beundra in i minsta detalj – ett resultat som är minst sagt imponerande. Flickan med pärlan verkar i perfekt harmoni med elementen i inredningen.

Dall-E - Utmålning © © OpenAI

Verktyget stannar inte där eftersom det tar hänsyn till ljus, skuggor, reflektioner, texturer och färger i originalfilen för att erbjuda en så trogen slutlig återgivning som möjligt. Ommålning är bara i sin linda och kan mycket väl rubba konstens koder i framtiden.

Källa: Creapiller

Relaterade Artiklar

Back to top button