Cybersäkerhetsspecialisten Mandiant förvärvad (mycket dyr) av Google

Google neon logotyp © Mitchell Luo via Unsplash.com

Alphabet-gruppen, Googles moderbolag, förde samtal med Mandiant för sitt förvärv. Detta är nu klart och tillkännagavs på tisdagen för ett belopp på 5,4 miljarder dollar.

Absolut, Mandiant är populärt! Cybersäkerhetsföretaget, specialiserat på incidentrespons och utredning, vars övertagande intresserade Microsoft, föll till slut i Googles fålla. Mountain View-bolaget formaliserade tisdagen den 8 mars förvärvet av det amerikanska bolaget för ett belopp av 5,4 miljarder dollar, eller 23 dollar per aktie. En bra poäng för Google, som kommer att stärka säkerheten för dess Cloud-division.

Google Cloud kommer att ärva Mandiants cyberprestanda

När förvärvet är slutfört kommer Mandiant att ansluta sig till Google Cloud, som meddelats av den amerikanska jätten. ” Mandiant Acquisition kommer att komplettera Google Clouds befintliga säkerhetsstyrkor “, läser vi i pressmeddelandet som publicerades på tisdagen av dotterbolaget till Alphabet-gruppen.

Mandiant skapades 2004 med önskan att bekämpa cyberattacker och skydda sina kunder mot hot. Mandiant förvärvades av FireEye i slutet av 2013, då för mer än en miljard dollar. Företaget hade nyligen hjälpt till att avslöja den planetariska Solarwinds-skandalen, innan den splittrades med FireEye 2021.

Genom att förvärva Mandiant kommer Google att förbättra sin molndivisions erbjudanden och tjänster genom att drastiskt stärka kapaciteten för dess end-to-end-säkerhetsverksamhet. Detta inkluderar att tillhandahålla djupgående hotintelligens i realtid som ett första skyddslager för det växande antalet kunder till Google Cloud, en molnberäkningsdivision som har tjänat företaget mer än 8 miljarder dollar för det enda fjärde kvartalet 2021.

Om samma ämne:
Google: imponerande årsresultat, och tack vem? Tack sökmotor!

Källa:
pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button