Cybersäkerhet: en stor DDoS-attack drabbade molntjänsten Microsoft Azure

Azurblå

de molntjänst
från Redmond-företaget meddelar att det har blockerat en DDoS-attack med oöverträffad kraft när det gäller genomströmning.

Medan Twitch nyligen blev offer för en stor läcka av känslig data förra veckan, indikerar Microsoft Azure nu att det har motverkat en storskalig attack.

Microsoft Azure omintetgör en kraftfull DDoS-attack

Riktade attacker på webbplattformar och värdar är fler och fler och mer virulenta än någonsin, vilket bevisas av den som Cloudfare drabbades av. Däremot omintetgjorde Microsoft nyligen den största DDoS-attack som någonsin registrerats av dess Azure-tjänster, riktad mot en av dess europeiska kunder. Den här särskilt kraftfulla attacken i augusti förra året varade mer än tio minuter med en topp som registrerades vid 2,4 Tbps (2 400 Gb per sekund). Som jämförelse var kraften i den tidigare Azure-attacken, som inträffade 2020, cirka 1 Tbps.

Microsoft förklarar att det var en reflektionsattack av UDP-protokollet från mer än 70 000 olika källor, med tre huvudtoppar: en första vid 2,4 Tbps, en andra vid 0,55 Tbps och en tredje vid 1,7 Tbps. Det var orkestrerat från USA och flera länder i Asien och Stillahavsområdet (Vietnam, Taiwan, Japan, Kina och Malaysia). Redmond-företaget specificerade inte hur det lyckades motverka denna attack, men specificerar att Azure DDoS-skyddsplattformen kan ” absorbera den största mängden DDoS-hot, vilket gör att vi kan erbjuda våra kunder det skydd de behöver. »

Källa: Zdnet

Relaterade Artiklar

Back to top button