Cyberpunk 2077, hackad CD Projekt: data från alla användare och …

Servrarna till CD-projekt De var kränkt, med risk för datablödning som oroar många användare.

Produktionshuset av titlar som nu har tagit sig in i Olympus spel, hur Cyberpunk 2077 Och Witcher, drabbades av en massiv hackerattack som påverkade all data som lagrats på företagets servrar.

CD Projekt Red meddelar detta genom sitt eget officiella sociala konton, släpper en pressmeddelande riktar sig till alla användare och entusiaster, samt deras lojala kunder.

“Igår fick vi reda på att vi var offer för en riktad cyberattackpå grund av vilket några av våra interna system har brutits”, skriver CD Projekt in Notera, och fortsätter ”En oidentifierad person har skaffat obehörig åtkomst till våra interna nätverk, lyckas samla in en del data om CD-projektgruppen och släpper en anteckning som vi visar för allmänheten ”.

Hackat CD Project, en cyberattack lyckades penetrera servrar och stjäla känslig data av alla slag

Anteckningen i fråga, bifogad det officiella pressmeddelandet, motsvarar en handskriven anteckning av hackare, där de avslöjar att de har “laddat ner fullständiga kopior av alla källkoder” relaterade till spelen “Cyberpunk 2077, Witcher 3, Gwent och version opublicerad av Witcher 3 ”, samt att ha“ laddat ner alla relaterade dokument ai konto, administration, juridiska aspekter, mänskliga resurser, investerarrelationer och mycket mer “.

Till detta kommer att ha krypterad alla servrar (även om detta är ett mindre problem). Situationen är mycket komplex och kräver klarhet i hanteringen: cyberbrottslingar begär en lösen (“Nå en överenskommelse”, lyder texten), och där ingen överenskommelse nås, dvs uppgifterna i fråga – bland vilka vi också kommer ihåg att det också finns de av användarna – de kommer att vara säljs eller läckt onlineoch dokumenten kommer att skickas till deras kontakter inom området speljournalistik.

“Du har 48 timmar på dig att kontakta oss” avslutar meddelandet och kyler de anställda och cheferna på företaget.

Å andra sidan, i den officiella releasen CD Project avslöjar inte har för avsikt att lämna in förfrågningar och ingetdera att förhandla med dessa ämnen, till och med riskerar att uppgifterna i fråga kommer att offentliggöras. Företaget försäkrar att det vidtar åtgärder genom rättsliga åtgärder och genom att kontakta ordföranden för byrån för skydd av personuppgifter, samt med experter inom området cybersäkerhet, i hopp om att noggrant utreda och hitta den som är ansvarig för attacken.

Samtidigt, försäkrar företaget, vidtas nödvändiga åtgärder för att “mildra konsekvenserna av ett sådant utlämnande av känslig information”.

Relaterade Artiklar

Back to top button