Cyberlink Director Suite 365 2021 utvecklas mot allt mer artificiell intelligens

director-suite_365_2021 © Cyberlink

Som med varje nytt läsår avtäcker Cyberlink ny ljud-, foto- och videoprogramvara som utgör dess kreativa svit. Förlaget ingjuter ännu mer artificiell intelligens och andra förbättringar i sin svit för allt mer polerade och spektakulära resultat.

Användare som prenumererar på Director 365-sviten har redan kunnat dra nytta av vissa innovationer eftersom Cyberlink har lagt till nya funktioner till sina lösningar under månaderna. Oavsett medium (ljud, foto eller video) kommer programvaran som utgör Cyberlinks kreativa sviten nära ett audiovisuellt redigeringsideal tack vare artificiell intelligensalgoritmer för ett resultat av professionell kvalitet.

Läs också:
Luminar Neo: när artificiell intelligens sublimerar foton

PowerDirector 20, förstärkt med djup inlärning

Cyberlinks videoredigeringsprogram erbjuder nya, aldrig tidigare skådade funktioner. Artificiell intelligens kan nu upptäcka ett helt element i en scen, klippa och flytta det utan ansträngning. En teknik som hittills fortfarande är reserverad för proffsen sammansättningoch som gör att man med några få klick kan ersätta en himmel med en annan på till exempel en video.


Denna AI rensar upp parasiter som vitt brus eller vind och identifierar rösten för att filtrera bort omgivande brus. Mindre dramatiskt förbättrar PowerDirector 365 grön skärm (“chroma key”) urklipp, masker, övergångar och andra visuella effekter. Precis som under de senaste åren verkar tyngdpunkten läggas på webbskapelser med möjligheter att spela in din PC-skärm, redigera och dela dina videor.

powerdirector_sky © Cyberlink

Förutom tillgång till mediabanken (foton, ljud och videor) Shutterstock och iStock, erbjuder PowerDirector 20 även nya glitch- eller bokeh-effekter.

Läs också:
Darkroom: programvara för foto- och videoredigering för Mac och iOS får en uppdatering

Annan programvara i Director Creative-sviten

Förbättringarna som introducerats i Director 365 överförs till programvaran som utgör Creative Suite. Så rösten förbättras av AI i AudioDirector 12 medan glitch- och bokeh-effekter eller bildförhållande (1:1 eller 4:5 för mobil) läggs till i ColorDirector 10-graderingsprogramvaran.


Förutom Shutterstock-bildbanken som PhotoDirector 12 redan gynnats av, drar PhotoDirector 13 nytta av Getty Images. Även här kan himlen enkelt ersättas av AI enligt den modell du väljer.

Men den kanske mest intressanta nyheten är skapandet av “fotohybrider” i gränslandet mellan stillbild och video, det som kallas cinemagraphs. På en biograf är allt fixat förutom ett litet område, och med PhotoDirector 13 (eller 365 på prenumeration) kan AI:en lägga till en partikel- eller enkel rörelseeffekt: slutresultatet är ganska fantastiskt.

photodirector-12_glitch © Cyberlink

Artificiell intelligens, som på PowerDirector 365, kan känna igen en person och ett objekt, för att skissera det för att skapa en mask… Bakgrundsändringen utförs med några få klick.

directorsuite_2021 © Cyberlink

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button