CyberGhost: hur avblockerar man Netflix, Amazon Prime Disney+?

VPN har länge använts av proffs och företag innan de blev mer allmänt tillgängliga för privatpersoner. Denna framgång förklaras till stor del av deras förmåga att kringgå de geografiska begränsningarna för populära streamingplattformar som Netflix, Amazon Prime Video eller till och med Disney+. På detta område är CyberGhost särskilt effektivt.

CyberGhost VPN

Se erbjudandet

Läs meddelandet


9

CyberGhost VPN

  • Smidigt GUI
  • Prestanda och valuta för pengarna
  • Servrar optimerade för streaming och P2P

CyberGhost innehåller alla de egenskaper du kan förvänta dig av en konsument-VPN, både när det gäller prestanda, säkerhet och funktioner. Dess moderna och intuitiva grafiska gränssnitt gör det till en av de mest trevliga VPN-tjänsterna att använda dagligen. Integrationen av WireGuard på alla plattformar gör att den kan säkerställa utmärkt prestanda samtidigt som den förblir en av de bästa VPN:erna för att komma åt geoblockerat innehåll.

CyberGhost packar alla egenskaper du kan förvänta dig av en konsument-VPN, både när det gäller prestanda, säkerhet och funktionalitet. Dess moderna och intuitiva grafiska gränssnitt gör det till en av de mest trevliga VPN-tjänsterna att använda dagligen. Integrationen av WireGuard på alla plattformar gör att den kan säkerställa utmärkt prestanda samtidigt som den förblir en av de bästa VPN:erna för att komma åt geoblockerat innehåll.

Innehållet i streamingtjänster som Netflix, Amazon Prime Video och Disney+ kan vara mer eller mindre rikt beroende på geografiskt område. De är beroende av upphovsrätt och licensavtal som upprättats med produktionsbolag och som i allmänhet är specifika för varje region. Sammanfattningsvis kan videoplattformarnas filmer, dokumentärer och TV-serier antingen helt enkelt sändas på olika datum eller reserveras exklusivt för det eller det landet. Många innehåll som till exempel är tillgängligt i USA och Storbritanniens kataloger av Netflix, Amazon Prime Video och Disney+ är inte tillgängligt i Frankrike.

För att respektera sina åtaganden har SVOD-tjänsterna därför implementerat geografiska begränsningar för att hindra internetanvändare från att komma åt deras kataloger som finns i andra länder än det där de befinner sig. Tack vare ett VPN är det därför på pappret möjligt att kringgå dessa restriktioner genom att ändra din IP-adress genom att ansluta till en VPN-server som finns på önskad plats. I praktiken är det dock långt ifrån så enkelt och endast en handfull VPN:er kan i slutändan avblockera streamingtjänster utan att upptäckas. Detta är fallet med CyberGhost, som erbjuder ett brett urval av servrar som är specifikt optimerade för att avblockera Netflix, Amazon Prime Video eller Disney+.

Cyberghost 2022 © Cyberghost

Ändra geografisk plats

Innan du får åtkomst till SVOD-tjänsten, starta CyberGhost-skrivbords- eller mobilklienten och logga in genom att ange dina referenser (e-postadress/smeknamn och lösenord). Utrustad med en av de största infrastrukturerna på marknaden med inte mindre än 7 934 servrar, erbjuder tjänsten möjligheten att kringgå geografiska begränsningar i ett stort antal länder. Det finns två möjligheter att avblockera en streamingtjänst på den plats du väljer med CyberGhost: välj bland de servrar som erbjuds klassificerade efter land via fliken “Alla servrar”, eller anslut till en server som är specifikt optimerad för en streamingplattform via “För streaming” “-fliken.

Den andra lösningen är den överlägset mest praktiska och effektiva för att ansluta direkt till den tjänst du väljer. Listan över optimerade servrar och deras placering varierar dock från period till period och det är därför möjligt att den eftertraktade streamingtjänsten i ett visst land inte ingår. I det här fallet är den enda lösningen att välja den första lösningen genom att välja den snabbaste servern i den önskade regionen. Ibland är det nödvändigt att prova flera servrar innan det fungerar.

Den rumänska leverantören har vanligtvis permanent optimerade servrar för Netflix och Amazon Prime Video i de mest populära regionerna som USA, Brasilien, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Italien.

Cyberghost 2022 © Cyberghost

Anslut till Netflix, Amazon Prime Video eller Disney+

När VPN-anslutningen har upprättats i det land du väljer, öppna helt enkelt till en av SVOD-plattformarna via din webbläsare och ange dina referenser för att ansluta. Streamingtjänsten upptäcker automatiskt platsen för din IP-adress och ger åtkomst till motsvarande katalog. Om du vill avblockera Netflix, Prime Video eller Disney+ US, till exempel, är allt du behöver göra att välja en CyberGhost-server baserad i USA för att få tillgång till deras amerikanska katalog.

Trots CyberGhosts ansträngningar händer det ibland att radarerna som sätts upp av videoplattformar upptäcker att anslutningen går via ett VPN. I det här fallet visar de ett meddelande som “Detta innehåll är inte tillgängligt i ditt land” eller “Du verkar använda en blockerare eller en proxy” och blockerar åtkomst till innehållet. De geografiska begränsningarna som Amazon Prime Video har infört är särskilt kända för att vara de svåraste att kringgå.

Cyberghost 2022 © Cyberghost
Cyberghost 2022 © Cyberghost
Cyberghost 2022 © Cyberghost

I det här fallet kan du antingen prova andra servrar från VPN-leverantören eller försöka återansluta vid ett senare tillfälle. När en VPN:s IP-adresser upptäcks av streamingtjänsternas skydd, svartlistas och blockeras de. Det är inte ovanligt att vissa VPN:er inte kan komma åt en streamingtjänst under en viss tid. Endast de bästa VPN-leverantörerna som CyberGhost lyckas behålla permanent tillgång till de utländska katalogerna över de mest populära streamingtjänsterna.

Relaterade Artiklar

Back to top button