Cryptoqueen: upptäck historien om denna kryptobedragare eftersökt av Europol

Ruja

Ruja Ignatova anklagas helt enkelt för att ha organiserat en av bedrägerierna krypto den mest lukrativa i slutet av 2010. Den körs fortfarande, förmodligen i ett europeiskt land.

OneCoin är namnet på valutan som skulle ersätta bitcoin. Genom att samla ett stort antal följare i Europa, USA och så långt borta som Uganda kunde OneCoin-teamet generera miljarder i intäkter genom ett tunt förklätt Ponzi-system. Den starkaste ? Vissa människor tror fortfarande på OneCoin-konceptet idag.

OneCoin, krypto utan blockchain

Tillbaka 2014, där de flesta större kryptoprojekt uppstod i spåren av bitcoin. Dessa inkluderar de tidiga timmarna av Ethereum och början av BTC:s uppgång. Bulgariska Ruja Ignatova hyllar fördelarna med en ny virtuell valuta, OneCoin, vars pris tycks stiga dag för dag på hennes hemsida.

Bland de miljontals människor som investerar sina pengar i detta projekt finns kineser, tyskar, engelsmän och ett stort antal invånare i afrikanska länder. Problem? OneCoin-utvecklare försöker förklara hur denna token fungerar. Ännu värre, det ser ut som att den inte har en blockkedja, bara en SQL-databas som inte har något med krypto att göra.

Den kommersiella framgången för OneCoin nådde sin klimax under en konferens på en Wembley-stadion, där Ruja Ignatova hyllade investeringens förtjänster inför 60 000 åskådare. För att övertyga använder hon starka slagord och tvekar inte att alienera resten av kryptogemenskapen, särskilt bitcoin-entusiaster som hon anser vara sin falska valutas svurna fiende.

Längst ner i pyramiden, mer än 3 miljoner offer

Under 2016-2017 erbjöd OneCoin-sajten dig attraktiva utsikter för ekonomiskt oberoende. Från och med €140 för nybörjarpaketet, €5 000 för Tycoon-paketet och €118,000 för Ultimate-paketet, köpte investeraren OneCoin-tokens och kunde få tillgång till ekonomisk analysutbildning för att sälja dem till sina släktingar och vänner.

På fältet har dessa OneCoin-tokens aldrig utvunnits (avsaknad av blockchain) och dessa formationer plagierades glatt från befintliga böcker. OneCoin uppmuntrade dig dock att berätta för dina vänner om det för att hoppas på att tjäna en provision när deras paket väl har köpts. Så mycket för driften av detta Ponzi-program som har inbringat miljoner till de många människor som har befunnit sig på toppen av pyramiden.

I slutändan är det mer än 3 miljoner människor som rånats av OneCoin-systemet till en summa av mer än en miljard dollar. Mer än en kryptoinvestering sålde vi också medlemskap i en grupp (den ” bitcoin mördare “) förmodas revolutionera den globala finansen. Det är delvis därför som vissa investerare fortfarande tror på projektet, även om det har betraktats som en bluff sedan 2017.

Cryptoqueen är fortfarande igång

Ruja Ignatova avdunstade 2017, när alla investerare förstod att OneCoin inte hade någon chans att blomstra och att dess tjurfas hade satts upp från grunden. Registrerad av Europol, bedragaren av bulgariskt ursprung gömmer sig förmodligen i Tyskland eller i ett land runt Medelhavet.

Det är möjligt att kosmetisk kirurgi gjorde henne oigenkännlig. Tack vare sin förmögenhet och sina kontakter med den bulgariska regeringen har hon fortfarande möjlighet att leka katt och råtta ett tag. Ruja Ignatovas figur fortsätter att fascinera kryptogemenskapen som spekulerar i hennes nuvarande bostadsort, mellan Sofia (Bulgarien) och Hamburg, Tyskland.

Hans bror Konstantin Ignatov och hans partner Sebastian Greenwood greps dock misstänkta för bedrägeri i samband med OneCoin. Eftersom denna bluff framför allt är en familjeangelägenhet, har arrangörerna av OneCoin mäktiga allierade i den bulgariska och europeiska maffian, och detta kan vara anledningen till att Konstantins rättegång ständigt har skjutits upp sedan 2019. Han riskerar mer än 90 års fängelse för att ha stulit 4 miljarder dollar och förskingring av 400 miljoner dollar från de amerikanska skattemyndigheterna.

Källa: BBC

Relaterade Artiklar

Back to top button